вівторок, 24 березня 2020 р.

Сирник "Яблука в карамелі"


У моєму блозі є чимало рецептів різноманітних сирників. Точної кількості цього смачного десерту не підраховувала. Але сирників багато не буває, тому сьогодні в меню - Сирник "Яблука в карамелі".
Інгредієнти. Корж: 200 г печива "До кави", 80 г масла, 0,5 ч. л. кориці. Начинка: 1 кг 200 г сиру, 250 мл вершків, 4 яйця, 1 ч. л. ванільного цукру, 1 ч. л. кориці, 4 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 1 банка вареного згущеного молока, 1 кг яблук, 2 ст. л. лимонного соку. 

Печиво подрібнити в крихту. 

Масло розтопити в мікрохвильовці. 

В мисці змішати крихту печива, корицю та розтоплене масло. Ретельно вимішати до утворення вологої крихти.

 Форму, діаметром 24 см, застелити пергаментом, змастити маслом і посипати борошном. 

Висипати у форму крихту печива, втрамбувати, утворюючи корж. Поставити в холодильник.

В миску викласти сир, яйця, вершки, 1 ст. л. лимонного соку, корицю. Зі згущеного молока надібрати 2 ст. л., відкласти, решту додати до сирної маси. Якщо любите більш солодшу випічку, то можете додати до суміші ще 50-100 г цукру. Я цього не робила, бо люблю більш нейтральну випічку. 

Усі складники ретельно збити погружним блендером. 

Додати крохмаль, ще раз збити.


Яблука помити, обсушити, почистити. 3-4 яблука відкласти.

 Більшу частину яблук нарізати кубиками.

 Скропити 1 ст. л. лимонного соку, додати 1 ч. л. кориці, ретельно вимішати. 

Яблука додати до сирної маси, ретельно вимішати.  

3 яблука, котрі відклали також порізати кубиками, додати до 2 ст. л. згущеного молока, ретельно вимішати. 

На корж викласти сирну масу, розрівняти. 

Зверху викласти суміш яблук та згущеного молока, розрівняти. 

Пекти в розігрітій до 180 градусів 20 хвилин. Зменшити температуру до 160 градусів і пекти ще 80 хвилин. Готовий сирник залишити остигати в духовці з привідкритими дверцятами.



Смачний, соковитий та яскравий, - саме ці епітети, як на мене, найкраще підходять для характеристики цього десерту. 



Дуже подобається поєднання сиру та яблук. Для мене - це улюблений смак з дитинства. Якщо б мене спитали: "Чим смакує моє дитинство?". Я б без вагань відповіла: "Яблуками, сиром і вареним згущеним молоком". Як добре, що в цьому сирнику поєдналися всі ці три смаки.




 Сирник виходить неймовріно ніжним, в міру солодким. Впевнена, такий десерт ідеально впишеться не лише в будні, а й в свята. Усім смачного дня!


   

Немає коментарів:

Дописати коментар