Деруни - це улюблена страва мого чоловіка. І, якщо бути чесною, то і моя. Звичайно, традиційні деруни з картоплі - на першому місці, проте нам однаково смакують й інші варіанти овочевих оладок, наприклад, з кабачках. Сьогодні хочу поділитися зі своїми читачами рецептом дерунів з гарбуза.
Інгредієнти: 600 г гарбуза без шкіри та
серцевини, 2 зубчики часнику, 2 яйця, 1 пучок петрушки, 6 ст. л.
борошна, сіль, мускатний горіх, перець за смаком, олія для смаження.
Гарбуз натерти на крупній тертці.
Додати пропущений через прес часник, подрібнену петрушку та яйця, мускатний горіх, посолити і поперчити
за смаком, ретельно вимішати.
Додати борошно – ще раз вимішати до однорідності.
Ложкою викласти гарбузову суміш
на розігріту сковороду з олією, смажити на середньому вогні з обох сторін до
золотистості.
Готові деруни викласти на тарілку, вистелену паперовим рушничком, щоб зібрати зайвий жир.
Смачні і соковиті. Деруни виходять дуже смачними, легка гарбузова солодкавість додає смаку оригінальності. Мені дуже сподобався цей варіант дерунів.
Деруни і сметана - це ідеальний тандем, і немає значення з якого вони овоча: з картоплі чи гарбуза. Усім смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар