пʼятниця, 13 березня 2020 р.

Деруни з гарбуза



Деруни - це улюблена страва мого чоловіка. І, якщо бути чесною, то і моя. Звичайно, традиційні деруни з картоплі - на першому місці, проте нам однаково смакують й інші варіанти овочевих оладок, наприклад, з кабачках. Сьогодні хочу поділитися зі своїми читачами рецептом дерунів з гарбуза. 
Інгредієнти: 600 г гарбуза без шкіри та серцевини, 2 зубчики часнику, 2 яйця, 1 пучок петрушки, 6 ст. л. борошна, сіль, мускатний горіх, перець за смаком, олія для смаження.

Гарбуз натерти на крупній тертці. 

Додати пропущений через прес часник, подрібнену петрушку та яйця, мускатний горіх, посолити і поперчити за смаком, ретельно вимішати. 

Додати борошно – ще раз вимішати до однорідності.


Ложкою викласти гарбузову суміш на розігріту сковороду з олією, смажити на середньому вогні з обох сторін до золотистості. 


Готові деруни викласти на тарілку, вистелену паперовим рушничком, щоб зібрати зайвий жир.



Смачні і соковиті. Деруни виходять дуже смачними, легка гарбузова солодкавість додає смаку оригінальності. Мені дуже сподобався цей варіант дерунів. 



Деруни і сметана - це ідеальний тандем, і немає значення з якого вони овоча: з картоплі чи гарбуза. Усім смачного! 

Немає коментарів:

Дописати коментар