неділю, 24 вересня 2023 р.

Чебуреки з лавашів в духовці

Зізнаюся, що я дуже люблю чебуреки. Проте - це точно - не та страва, яку будеш часто готувати вдома. Простіше десь придбати вже готову страву. У мене в блозі є рецепт класичних чебуреків. Але сьогодні хочу поділитися з вами  більш простішим переписом - Чебуреків з лавашів в духовці. 

Інгредієнти: 2 пачки маленьких лавашів (можна круглі стандартного розміру), 500 г фаршу (брала курятину), 2 яйця, 1 цибуля, 1 пучок петрушки, сіль, перець.

Фарш можна купити готовий, або змолоти м'ясо на м'ясорубці. 

Почистити цибулю від лушпиння, порізати дрібними кубиками. 

Зелень дрібно порізати. 

До фаршу додати 1 яйце, ретельно вимішати. Додати цибулю, зелень, сіль, приправи. Ще раз ретельно витмішати. 

З іншого яйця відділити жовток від білка, відставити. Білком змастити краї лавашів - це необхідно для того щоб він добре склеювався. Також можна змастити водою. 

На одну частину лаваша викласти фарш, скласти його навпіл, закривши начинку. 


Майбутні чебуреки викласти на вистелене пергаментом деко. Верх виробів змастити жовтком, посипати кунжутом. 

Пекти в розігрітій до 180-200 градусів духовці 25-30 хв.




Чебуреки виходять смачними і соковитими. Готуються відносно швидко. Через те, що ці чебуреки не треба смажити у великій кількості олії, то вони виходять більш дієтичними.



Ось такі невеличкі чебуреки у мене вийшли. Якщо ви візьмете стандартні круглі лаваші, то вироби у вас будуть більші. Також чебуреки можна приготувати і з прямокутних лавашів. Для цього з пласта тіста потрібно вирізати з допомогою тарілки круглі палянички.




 Смачного життя і вдалих кулінарних експериментів!

Немає коментарів:

Дописати коментар