пʼятниця, 4 серпня 2023 р.

Кабачкові оладки з кукурудзою

Сьогодні в меню ідеальна літня страва - кабачкові оладки з кукурудзою. Вони виходять ніжними і дуже смачними.  Рекомендую до приготування, адже переконана, що влітку варто хоч раз приготувати оладки з кабачків.  

Інгредієнти: 2 середні кабачки (1 кг), 2 яйця, 2 ст. л з гіркою борошна, 4 ст. л консервованої кукурудзи, 100 г твердого сиру, сухий часник, готова суміш італійських або прованських трав, сіль.


Кабачки ретельно помити. Якщо кабачки молоді, то шкіру не чистити. Потерти на середній терці разом з шкіркою. Посолити. Залишити на 10-20 хв, щоб кабачок випустив сік. 

Сир потерти на середній терці. 

Кабачок сильно відтиснути від соку, краще 2 рази. 

Додати яйця, тертий сир, борошно, кукурудзу, сухий часник, готову суміш італійських або прованських трав, сіль. Ретельно вимішати. 


Смажити на олії на середньому вогні під кришкою до готовності.


Ці оладки гарно смакуватимуть з часниковим соусом. Для цього до сметани вичавити часник, додати дрібку солі, перемішати. 


Дуже часто такі оладки готую своєму синочкові на вечерю. Але тоді, як правило, я зменшую складники в 2 рази. Тому, якщо вам не потрібна ціла тарілка кабачкових оладок, то можете сміливо ділити всі складники на 2.




Оладки виходять ніжними і соковитими. Кукурудза дуже гарно гармоніює з кабачковим тістом. Хоча ви можете поекспериментувати і дати замість неї, наприклад, горошок - свіжий відварений чи консервований.




Смачного! Цьом!

Немає коментарів:

Дописати коментар