вівторок, 22 серпня 2023 р.

Галета з нектаринами на сирному тісті


 Півроку трималася, але все ж не витримала і підпала під чари галет, які щодня атакують мої соцмережі)). Тож сьогодні пропоную приготувати разом зі мною Галету з нектаринами на сирному тісті. Це дуже смачно!

Інгредієнти. Тісто: 200 г борошна, 180 г кисломолочного сиру, 90 г вершкового масла, 1 жовток, 1 ч. л порошку  до печива, 1 ст. л цукру, 10 г ванільного цукру, дрібка солі, цедра з одного апельсина. Начинка: 3 нектарини, 2 ст. л цукру-пудри, 2 ст. л кукурудзяного крохмалю, 1 жовток для змащування країв.

Масло розтопити в мікрохвильовці. Сир викласти в миску, вилити розтоплене масло, вимішати виделкою. 

Додати сіль, цукор, ванільний цукор, цедру апельсина, жовток. Вимішати.

Додати просіяне борошно і порошок до печива. Замісти тісто, спочатку лопатою, а потім - руками. Має вийти м'яке тісто. 


Сформувати пласку паляницю, обгорнути тісто харчовою плівкою, Поставити в холодильник на 30 хвилин або ж в морозильну камеру - на 15 хвилин. 

Тим часом готуємо начинку. Змішати в чашці крохмаль з цукровою пудрою. Нектарини розрізати навпіл, вибрати кісточки, порізати тонкими слайсами. 

Жовток відділити від білка. Охолоджене тісто перекласти на пергамент. Розкачати. Щоб тісто краще було розкачувати і воно не прилипало можна зверху теж поставити пергамент.


Перекласти корж разом з пергаментом на деко. Посипати тісто крохмально-цукровою сумішшю. Викласти нектарини на середину тіста.

Посипати сумішшю крохмалю і цукру. Защипати краї. 

Помастити краї тіста збовтаним жовтком. 

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин.



 Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою і мигдалевими пелюстками. 



Пиріг виходить смачним. М'яке сирне тісто і соковита начинка - класно гармоніюють між собою. Для мене галета - дуже вдала випічка для літа. По-перше, швидко готується, а по-друге, щоразу можна готувати інший пиріг, адже дуже багато сезонних фруктів. 



Смачного!

 


Немає коментарів:

Дописати коментар