вівторок, 8 серпня 2023 р.

Персиково-бананове морозиво для дітей


Можливо, я вас здивую, якщо скажу, що морозиво може бути солодким і смачним без додавання цукру чи будь-якого іншого підсолоджувача. Але це справді так.  І сьогоднішній рецепт цьому підтвердження. Це морозиво можна давати діткам від 1 року, і навіть раніше, якщо введені всі складники. Воно справді дуже смачне і, впевнена, сподобається, навіть найзатятішим солодкоїжкам.

 Інгредієнти: 400 г персиків (5 шт), 3 невеликі банани або 2 великих, 200 мл молока або вершків будь-якої жирності.

Персики помити, висушити, відділити від кісточки, порізати, поставити в чашу блендера. 

Банани почистити від шкіри, поламати на довільні шматки і теж поставити в чашу блендера. 


До фруктів долити вершки або молоко, все ретельно збити. 



Готову суміш розлити по спеціальних формах для морозива. Примостити палички і поставити до морозильної камери до повного замерзання. 



Якщо хочете, щоб ваше морозиво мало одразу відповідну текстуру, тоді заздалегідь поріжте банани кружальцями, поставте в пакет - і в морозильник. Коли банани замерзнуть, робіть морозиво згідно з рецептом. За цієї умови льоди можна споживати одразу. 





З цієї порції у мене вийшло десять морозив. Але майте на увазі, що кількість морозива буде залежити від розміру ваших форм. Якщо ви не маєте спеціальних форм, то масу можна розлити по одноразових стаканчиках.



До речі, це морозиво дуже легко трансформувати, замінивши лише один складник. Наприклад, замість персиків дати 2 стиглих авокадо. Впевнена, смак і текстура вас приємно здивують. Словом, не бійтеся експериментів на кухні!




Смачного літа!

Немає коментарів:

Дописати коментар