четвер, 17 серпня 2023 р.

Салат з томатами і моцарелою та гірчично-медовою заправкою

Сьогодні в меню - смачний, літній Салат з томатами, моцарелою і цікавою медово-гірчичною заправкою. Ця страва стане класним доповненням до буденного обіду чи вечері, а також окрасою святкового столу.

 Інгредієнти: 500 г томатів-чері, кілька скибочок гречаного багету або чіабати, 100 г моцарели-міні, 1 невелика червона цибуля, рукола, базилік. Заправка: 1 ч. л яблучного оцту, 1 ч. л рідкого меду, 2 ч. л діжонської гірчиці, оливкова олія, сіль.

Руколу і базилік помити, обсушити. Руколу порвати, викласти на тарілку. З базиліка обірвати листочки теж викласти на тарілку. 

Чіабату або багет нарізати тонкими скибочками, обсмажити з обох боків на сухій сковороді до скоринки. Порізати.

Цибулю порізати кружальцями. 

Помідори порізати на половинки або на четвертинки. Це залежатиме від розміру томатів.

В склянці змішати мед, оцет, гірчицю та оливкову олію, посолити. Ретельно вимішати до однорідності. 

На руколу і базилік викласти цибулю, томати, моцарелу і порізану чіабату. Зверху полити заправкою.




Впевнена, що цей салат сподобається фанатам томатів. Головне правило - достиглі і ароматні помідори, адже - це основний складник страви, який грає в ній першу скрипку.



Медово-гірчична заправка додає салату пікантності і цікавого смаку. І загалом всі складники салату поєднуються гармонійно.




Смачного літа!


Немає коментарів:

Дописати коментар