понеділок, 4 вересня 2023 р.

Невидимий кабачковий пиріг


 Поки ще сезон кабачків потрібно встигнути приготувати якомога більше страв з них. Принамні, я намагаюся втілити в життя це твердження. Тож сьогодні публікую рецепт смачного кабачкового пирога. Смачний і простий у приготуванні, словом, все як я люблю:).

Інгредієнти: 700 г молодих кабачків, 3 яйця, 20 г оливкової олії, 120 мл молока, 120 г борошна, 1 ч. л. порошку до печива, 80 г твердого сиру, пучок кропу або петрушки, чебрець, сіль, сухий часник.  

Кабачки порізати тонкими кружальцями. Відкласти. 

Зелень дрібно порізати. 

Сир натерти на грубій терці. 

В мисці змішати яйця, молоко, борошно, порошок до печива, сіль і приправи. Збити щоб не було грудочок. 

Додати тертий сир (трішки сиру залиште для посипання), ще раз вимішати. 


В суміш викласти кабачки, ретельно вимішати. 


Форму, діаметром 24 см, вистелити пергаментом, змастити маслом і посипати борошном. Викласти суміш, розрівняти. Зверху посипати рештою сиру. 

Пекти в розігрітій до 200 градусів духовці 40 хвилин.    



Пиріг виходить надзвичайно смачним і ніжним. Рекомендую подавати зі сметаною. Якщо хочете більш пікантного смаку, то зробіть часниковий соус. Просто додайте до сметани 1-2 зубці часнику.




В розрізі пиріг виходить фантастичним, немов складається з декількох шарів тонкого тіста, як торт Наполеон. Тож не дивно, що в інтернеті зустрічала цю страву під назвою Кабачковий наполеон:). Мені ж він своєю текстурою нагадує відомий Яблучний невидимий пиріг, тож вирішила запозичити саме цю назву:). 




Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар