четвер, 21 вересня 2023 р.

Млинці з начинкою з яблук і чебрецю

Неймовірно смачні млинці з яблучною начинкою і чебрецем - безперечний фаворит цьогрічного літа. Тонкі налисники і соковита начинка з пряними нотками чебрецю і карамелі створюють збалансований і гармонійний смак.

 Інгредієнти. Тісто: 3 яйця, 170 г борошна, 0, 5 л молока, 3 ст. л. рафінованої олії, 1 ч. л цукру, дрібка солі. Начинка: 800 г яблук, 2-3 ст.л цукру,  1 ч. л. масла, кориця, чебрець, солона карамель або арахісова паста (опційно).

Вінчиком збити в піну яйця з дрібкою солі і цукром. Влити молоко, ще раз збити. Додати просіяне борошно, збити до однорідності. Додати олію і ретельно вимішати. Поставити на 30 хв у холодильник. На сковороду для млинців влити трішки олії, розігріти. Зайву олію вилити в млинцеве тісто, розмішати. Черпаком налити трішки тіста на сковороду, розрівняти по всій поверхні. Смажити з обох боків на середньому вогні. Повторити ці маніпуляції, поки не випечете все млинцеве тісто.


 Для начинки яблука почистити, натерти на грубій терці. 

До потертих яблук додати цукор, перемішати. На сковороді розігріти 1 ч. л масла. Викласти потерті яблука з цукром, постійно перемішуючи, довести до кипіння. 

Додати корицю і листочки чебрецю, вимішати. Тушкувати, час від часу помішуючи, поки не випарується зайва рідина.

На готові млинці тонким шаром намастити карамель або арахісову пасту. Зверху викласти яблучну начинку. Розмастити.


Загорнути трикутником.



Це дуже смачні млинці. Ідеальне рішення для сніданку чи легкої вечері. Яскраво, смачно, яблучно.




За цим рецептом млинці виходять смачними, тонкими і не рвуться. Це їхня беззаперечна перевага. А ще це тісто підійде не лише для солодких начинок, а й для солоних. 




Щодо начинки. То вона також виходить неймовірною. Чебрець додає начинці неповторних пряних ноток. До речі, замість чебрецю можна дати трішки м'яти. Частину млинців змащувала карамеллю, а частину арахісовою пастою. В обох варіантах було смачно! Тут вже орієнтуйтеся на свій смак.



Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар