середу, 6 вересня 2023 р.

Млинці з печеними сливами

 Обожнюю початок осені - за багатий врожай різних овочів, фруктів та ягід. Адже це значно полегшує вибір страви для приготування і урізноманітнює раціон. Сьогодні хочу поділитися з вами невибагливим рецептом Млинців з печеними сливами. 

Інгредієнти. Тісто: 500 мл молока, 3 яйця, дрібка солі, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. кориці, 170 г борошна, 3 ст. л. рафінованої олії. Начинка: 1 кг слив, 100 г цукру, 1 ст. л. вершкового масла.

Влити в миску молоко, додати яйця, сіль, збити. Додати борошно, ретельно збити, щоб не було грудочок. Додати олію, ще раз збити. 

Пательню для млинців змастити олією, розігріти, зайву олію вилити в тісто. Черпаком набрати трішки тіста, вилити на сковороду формуючи млинці. Випекти таким чином усе тісто. 

Сливи помити, висушити. Розрізати навпіл, вибрати кісточки. Викласти половинки слив зразками вверх у форму, змащену маслом. Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Охолодити. 

На млинець викласти декілька половинок слив, загорнути трикутником. 



Тоненькі млинці і смачна сливова начинка - ідеальний сніданок. Сливи виходять соковитими. Таке собі варення в духовці. 



Такі печені сливи можна використовувати і в інших стравах, наприклад, вони гарно підійдуть для десерту в склянці, гармонійно доповнять улюблену вівсянку чи іншу кашу або ж сирники. 




До речі, цей перепис можна трішки доповнити. Наприклад, змастити млинці вершковим сиром, а зверху - викласти печені сливи. Млинці вийдуть ситнішими і ще цікавішими.  




Смачного!!!







Немає коментарів:

Дописати коментар