
Це дуже смачний блог! Тут я описуватиму свої кулінарні експерименти та експромти. Адже смачні страви - моя пристрасть і життя. Перший свій кулінарний шедевр "Чорний торт" створила в 4 роки, щоправда з піску:). Ніхто його не пробував, але всі тішилися. Тож в цьому інтернет-просторі теж готуватиму. Для себе, щоб нарешті мати всі рецепти прикупі. І, звичайно, для вас, адже світ без супів та тортів був би прісним та нецікавим. Тож усім, смачного і вдалих кулінарних експериментів та експромтів.
вівторок, 23 серпня 2016 р.
Торт-мус "Три смаки"
У приготуванні цього торта немає нічого складного, хоча виглядає він доволі незвично і цікаво. Головне приготувати смачний мус, розділити на три частини і пофарбувати дві з них ягідним соком. За принципом приготування цей десерт нагадує відомий торт "Три шоколади" от тільки без шоколаду:).
пʼятниця, 12 серпня 2016 р.
Традиційний сирник з маком і яблуками
Ще з дитинства бережу пам'ять про дуже смачний сирник з яблуками та маком. Я досі пам'ятаю як він виглядав і смакував, проте знайти його рецепта мені ніяк не вдається. Я вже опитала всіх родичів та знайомих, хто б міг знати цей рецепт, але так і не дізналася його. Тож довелося експерементувати, вигадувати та комбінувати. Результат перевершив всі сподівання.
середа, 10 серпня 2016 р.
Тарт з сиром, чорницею та абрикосами
Дуже часто відповідь на запитання: Що сьогодні приготувати? чи Що сьогодні спекти? знаходжу спонтанно. Як правило, мене надихають смачні фотографії чи тексти інших гастроблогерів. Коли побачила світлини Чорничного сирника Наді Кошель спокій було втрачено, очі загорілися і палали, як зірки на безхмарному небі:). Вихід з цієї ситуації один - вдягнути фартушок, хустинку і спекти цей красивий пиріг. Я не дотримувалася детальних інструкцій Наді, а зробила по-своєму, як саме читайте далі.
неділя, 7 серпня 2016 р.
Пана-кота з ягідним соусом в банці
Мода - явище універсальне, воно, як на мене, стосується усіх сфер нашого життя. Кулінарія, звісно, не виняток. До останніх модних тенденцій смачного життя можна віднести популярну подачу в банці. Десерти, салати, каші, чізкейки... це лише невеличкий перелік того, що можна подати більш не звично, наприклад, в оригінальній баночці. Приготувати пану-коту в банці хотіла давно, але щось ніяк не складалися карти. І от нарешті цей день настав. Тож сьогодні хочу поділитися з вами рецептом цього ніжного десерту з ароматним ягідним соусом... в банці.
Кобб-салат: Варіації на тему
Кобб-салат - один з найпопулярніших салатів американської кухні. Його популярність цілком заслужена і зрозуміла, адже це яскрава, смачна, поживна страва, яка прикрасить найсвятковіший стіл. Мій варант Кобб-салату, можливо, сильно відрізнятиметься від оригінальної рецептуру, втім спосіб подачі зберегла, адже в цьому вся його родзинка.
субота, 23 липня 2016 р.
Кабачки з часником, або Літо взимку
Осінь - по праву вважається порою заготовок, втім переконана, що починати готуватися до зими варто ще влітку. Тому не треба відкладати на завтра те, що можна зробити вже сьогодні, наприклад законсервувати кабачки. Тож поділюся рецептом надзвичайно смачних та пікантних кабачків за рецептом моєї свекрухи. Повірте, в закрутках вона точно знає толк.
середа, 20 липня 2016 р.
Чоколядовий пиріг за рецептом Ольги Франко
Дослідження "Першої української загально-практичної кухні" Ольги Франко не перестає мене дивувати та вражати. Дуже часто ми чуємо фразу - "Нове - це давно забуте старе":). Ця книжка чи не щодня мені про це нагадує. І найкраще - це проілюструє "Чоколядовий пиріг", рецепту якого мінімум 87 років, адже якщо не знати звідки взятий рецепт може скластися враження, що він з якогось сучасного кулінарного журналу чи з меню модного ресторану.
субота, 16 липня 2016 р.
Полуничний торт-мус
пʼятниця, 15 липня 2016 р.
Ягідне морозиво Джеймі Олівера
Це друге морозиво за рецептом Джеймі Олівера, яке я готую і з радістю ділюся своїм враженням від процесу та кінцевим результатом у своєму смачному блозі. Торік готувала персиковий заморожений десерт мені він дуже сподобався. Тож, знайшовши в книжці "Смачні страви за 30 хвилин від Джеймі" рецепт ягідного морозива, моментально вирішила його готувати. Тим паче різноманіття ягід лише цьому посприяло.
Десерт "Мрії про море"
Цього літа я вже була на морі, це були дивовижні 5 днів у життєрадісній Одесі. Але, як на мене, моря багато не буває. Тож я знову хочу туди. Щоб трішки наблизити мрії про морський відпочинок до реальності вирішила приготувати оригінальний десерт з не менш цікавою назвою "Мрії про море".
пʼятниця, 17 червня 2016 р.
Холодний цитрусовий чай
Люблю чаї, особливо ройбуш і надзвичайно гарячий. Взагалі обожнюю дуже гарячі напої, майже кип'яток). Але коли за вікном спекотно, складно дотримуватися своїх уподобань. На щастя, холодні чаї я люблю не менше:).
"Нутелла"-чізкейк з полуницею
Влітку зовсім не хочеться вмикати духовку, але це не привід відмовлятися від кондитерських смаколиків, адже завжди можна приготувати торт без випічки. Рецептів таких смаколиків є безліч. Нещодавно я натрапила на дивовижний відеоблог, в якому і знайшла цей смачнющий тортик. Тепер хочу поділитися його рецептом з вами. На вигляд цей торт дуже схожий на легенду французької кухні "Фрезьє", але він має кілька переваг, готується простіше та швидше і без духовки.
четвер, 16 червня 2016 р.
Салат з полуницею, моцареллою і помідорами-чері
Люблю літо. Дивовижна пора. Багата травами, зеленню, овочами, фруктами... Словом, є з чого експериментувати і готувати смачні і легкі страви. Як от наприклад салат з полуницею, моцарелою і помідорами-чері.
Сніданковий десерт
За вікном пора полуниць, легкості та відпусток, як на мене, чудовий час для корисних, яскравих сніданків. Цей сніданковий десерт відзначається своєю простотою. Залежно від того, в який час доби ви його приготуєте він може з легкості трансформуватися з ранкової трапези в обідню чи навіть вечірню. Запорука вдалого десерту - добрий сир і хороший настрій.
Торт "Полуниця з вершками"
Переконана, що дитинство кожного з нас має свою страву-ідентифікацію, котра асоціюється з тим безтурботним періодом і її смак мимоволі переносить нас туди. У мене таких страв кілька, адже моя мамуся не втомлювалася заповнювати наше з братом дитинство найрізноманітнішими смаколиками. Але якщо говорити про літо, то це звісно - полуниця розтерта з цукром та сметаною. Нічого складного. Але це ще раз доводить істину - все геніальне просте. Мені дуже подобалося готувати цю страву, а ще більше - їсти її)). З роками нічого не змінилося. Я й досі обожнюю полуницю зі сметаною. Тож вирішила, взявши за основу цей десерт, приготувати торт.
Підписатися на:
Дописи (Atom)