неділя, 30 липня 2023 р.

Простий шоколадний торт з ягодами

Рецепт  саме такого шоколадного торту чи то кексу, шукала давно. Проте мої пошуки довгий період таки не увінчувалися успіхом. Але на щастя, цей день настав, і я таки знайшла ідеальний шоколадний торт з ягодами у моєму розумінні. Його переваги очевидні: доступні складники, легкість приготування і смак. 

вівторок, 25 липня 2023 р.

Кіш з куркою і квітами кабачка

Сезон кабачків хочеться використати сповна і встигнути приготувати багато різних страв з цього овоча, адже він триває не так уже й довго. Тож сьогодні готуватиму Кіш з куркою і квітами кабачка. Смачна і ситна літня страва, яка дуже гарно підійде для родинної вечері просто неба. 

субота, 22 липня 2023 р.

Дитяче печиво з фініками (без цукру)


 Сьогодні знову ділюся з Вами дитячим рецептом. Але не лякайтеся, мій блог не перекваліфікувався на виключно дитячий. Просто за час моєї відсутності в блозі у мене накопичилося чимало переписів для малюків. Тому зустрічайте рецепт Дитячого печива без цукру з фініками. Чудова альтернатива магазинним тістечкам.

пʼятниця, 14 липня 2023 р.

Сирні булочки для дітей


Майже рік як я не публікувала нові кулінарні рецепти. Це найдовша перерва за всю історію мого гастрономічного блогу. І цю ситуацію потрібно виправляти. Негайно. Тож сьогодні хочу поділитися з вами чудовим рецептом - Сирних булочок для дітей. Цей перепис знайшла в інстаграмі на сторінці Роксолани Гарасимів десь рік тому. І з того часу він став моїм улюбленим і часто повторюваним. Булки виходять надзвичайно смачними і ситними. 

понеділок, 22 серпня 2022 р.

Тарти з листкового тіста з сиром і ягодами


Це безперечно мій улюблений рецепт цього літа. Адже готувала слойки за цим рецептом уже енну кількість разів. Через те, що брала інші ягоди чи фрукти, то щоразу виходив новий десерт. Мені найбільше посмакувало зі сливами, персиками та лохиною. Хоча й з малиною виходить дуже ароматно і смачно. Словом, це ідеальний літній перепис, адже різноманіття ягід і фруктів дозволяє готувати ніби ті ж слойки, але щоразу з іншим смаком.

вівторок, 16 серпня 2022 р.

Лаваші з солодким сиром а-ля налисники


Продовжую відновлювати роботу блогу "Кулінарні варіації вар'ятки". Сьогодні на порядку денному - рецепт страви, яка вийшла спонтанно і несподівано. Одного разу вирішила приготувати лаваші з сиром, але замість звичайного сиру, помилково придбала солодку сиркову масу. Тож довелося на ходу вигадувати перепис солодких лавашів. Результат перевершив всі мої сподівання. Його смак нагадує млинці, а це вже 50% успіху :).

понеділок, 8 серпня 2022 р.

М'ятно-лимонна заготовка для лимонадів та мохіто

 


Давненько мене тут не було. Навіть не буду рахувати скільки часу не публікувала нових рецептів. Це точно була одна з найдовших перерв у веденні мого блогу за всю його історію. Терміново виправляю цю ситуацію. А розпочну з магічного перепису, який допоможе влаштувати взимку літній настрій. А саме: м'ятно-лимонної заготовки для лимонадів та мохіто. Знахідка для довгих зимових вечорів, хоча і влітку ця заготовка стане в пригоді і зекономить час під час приготування улюблених напоїв: мохіто чи лимонаду. 

вівторок, 21 грудня 2021 р.

Шуба в склянках

 


Для багатьох салат Шуба асоціюється з Новим роком. А якщо цього салату немає на святковому столі, то вважайте, що це точно не Новий рік. Я не належу до цієї категорії людей і ставлюся до нього спокійно і з витримкою). Проте все ж напередодні циклу зимових свят і мені хочеться приготувати Шубу. А хто я така, щоб відмовляти собі в таких невинних і смачних бажаннях. Тому сьогодні в моєму блозі перепис Шуби, проте не простої, а золотої:), точніше - в склянках.

вівторок, 28 вересня 2021 р.

Майонез без яєць


 Після довгої перерви знову вриваюся у простір свого смачного блогу з новим рецептом. Цього разу в меню - майонез. Вже впродовж року цей соус є незмінним складником різноманітних салатів, в яких без майонезу не обійтися. Фішка цього перепису в тому, що у ньому немає яєць. Отже, починаємо.

середа, 15 вересня 2021 р.

Круасани


Круасани… Так і бачу себе в Парижі у затишній кав’ярні з горнятком ароматної кави в одній руці, і з теплим круасаном в другій… Неймовірно смачні мрії. Сподіваюся, зовсім скоро зможу втілити цю візуалізацію в життя і спробувати справжні круасани в кулінарній столиці світу. А поки-що пропоную приготувати круасани на власній кухні. Запасайтеся терпінням, ми починаємо. Не уявляю собі людини, котра може не любити цю класичну французьку випічку. Я особисто їх обожнюю, а найбільше класичний варіант – без начинки.  Сьогодні пропоную вашій увазі два варіанти цих французьких рогаликів – з шоколадом і горіхами та без начинки. Рецепт раніше публікувала на онлайн-журналі "Хочу".

вівторок, 16 лютого 2021 р.

Сирники з в'яленими вишнями

Відгадайте загадку. Маленькі, кругленькі і дуже смачненькі, ідеальні для сніданку, особливо для панянок. Щось не дуже в риму у мене вийшло, але сподіваюся це не завадило вам вгадати страву, яку готуватиму сьогодні. А якщо лише ще більше вас заплутала і ви досі не здогадуєтеся про яку смакоту йде мова, я вам допоможу. Це сирники.  Так, так саме вони. Дуже їх люблю і знаю точно, що я така не одна, адже є чимало причин любити сирники. Я нарахувала як мінімум чотири. Перша, вони надзвичайно смачні. Друга, корисні. Третя, готуються дуже легко і просто, без використання різних кулінарних девайсів. Четверта, красиві та апетитні на вигляд. Цей список можна продовжувати довго, адже у кожного свої причини любити цю невигадливу страву.

середа, 10 лютого 2021 р.

Двохколірне пісочне печиво

 Домашнє пісочне печиво - це мій улюблений смаколик холодних пір року. Обожнюю пекти печиво, починаю активно це робити восени і закінчую наприкінці зими. Ця випічка ладна творити дива, наповнювати оселю затишком, неймовірним ароматом, винятковим настроєм та смаком. Тож сьогодні у меню мого блогу - Двохколірне пісочне печиво. Під цією назвою ховається два види надзвичайно смачних тістечок - шоколадних і ванільних. Гайда готувати.

субота, 6 лютого 2021 р.

Торт "Карпатка"


Впевнена, що у кожної господині є такі страви, котрі хочеться приготувати вже давно, проте так до них і не доходять руки. У мене таких чимало, як серед десертів, так і основних страв. І власне сьогодні хочу поділитися зі своїми читачами переписом неймовірно смачного торта "Карпатка". Великий еклер - саме так можна охарактеризувати цей десерт, коржі із заварного тіста доповнює ванільний заварний крем. Що може смакувати краще? Відповідь очевидна: Нічого:).

четвер, 4 лютого 2021 р.

Сирник "Black & White"

Сьогодні зі своїми читачами поділюся рецептом одного дивовижного десерту, який народився на моїй кухні. Чізкейки та сирники – готую найчастіше. Пекла найрізноманітніші варіанти цієї випічки: з різноманітними начинками та складниками. В більшості, коли ми чуємо слово «сирник», перед очима постає картинка красивого білого сирного пирога з шоколадною помадкою. А мені захотілося чогось більш незвичного, тому замість традиційної чорної помадки вирішила зробити білу, а сирну масу навпаки зробити коричневою. В результаті вийшов надзвичайно смачний сирник  «Black&White», який стане справжньою окрасою святкового столу. Раніше перепис був опублікований на сайті "Хочу".

вівторок, 12 січня 2021 р.

Лінцерське печиво. Варіант №2

Серед моїх тістечкових фаворитів першість, безперечно, за Лінцерським печивом родом з Австрії. Декілька років тому, я вже ділилася на сторінках свого блогу рецептом цієї ароматної та атмосферної випічки. І ось сьогодні знову виршила присвятити новий допис цьому смачному десертові і поділитися ще однією варіацією на тему Лінцерського печива.