Сьогодні хочу поділитися з Вами гарним різдвяним переписом, який переносить мене в безтурботне дитинство. Саме в той час, коли я робила свої перші, другі, треті і якісь там іще кухарські досліди. Адже Пончики з сирного тіста дуже сильно асоціюються у мене з моїм дитинством і моїми активними кулінарними експериментами. Саме тоді я дуже часто готувала цю страву, і найчастіше влітку, бо саме цієї пори року я мала все, що потрібно для кулінарної творчості - простору кухню свого вуйка, де гостювала на канікулах, і повну свободу дій.
Це дуже смачний блог! Тут я описуватиму свої кулінарні експерименти та експромти. Адже смачні страви - моя пристрасть і життя. Перший свій кулінарний шедевр "Чорний торт" створила в 4 роки, щоправда з піску:). Ніхто його не пробував, але всі тішилися. Тож в цьому інтернет-просторі теж готуватиму. Для себе, щоб нарешті мати всі рецепти прикупі. І, звичайно, для вас, адже світ без супів та тортів був би прісним та нецікавим. Тож усім, смачного і вдалих кулінарних експериментів та експромтів.
четвер, 12 грудня 2024 р.
Пончики з сирного тіста
Сьогодні хочу поділитися з Вами гарним різдвяним переписом, який переносить мене в безтурботне дитинство. Саме в той час, коли я робила свої перші, другі, треті і якісь там іще кухарські досліди. Адже Пончики з сирного тіста дуже сильно асоціюються у мене з моїм дитинством і моїми активними кулінарними експериментами. Саме тоді я дуже часто готувала цю страву, і найчастіше влітку, бо саме цієї пори року я мала все, що потрібно для кулінарної творчості - простору кухню свого вуйка, де гостювала на канікулах, і повну свободу дій.
неділя, 1 грудня 2024 р.
Салат "Багряний вінок"
Як на мене, салат у формі вінка на Різдво чи Новий рік - це безпрограшний варіант, адже одразу створює на столі святкову атмосферу і додає оригінальності звичній страві. У мене в блозі є декілька варіантів таких салатів. Проте цього разу вирішила приготувати таку страву з фетою та буряком, адже обожнюю це поєднання і як варіант - це моя альтернатива "Шубі".
вівторок, 26 листопада 2024 р.
Запечена лимонна курка
Святковий стіл на Новий рік чи Різдво у мене асоціюється з запеченою куркою. Саме фото цієї страви з апетитною золотавою скоринкою виникає в моїй уяві, коли я думаю про те, що б ідеально підійшло на новорічно-різдвяну вечерю. Тож сьогодні на сторінках мого блогу приготуємо смачну Запечену лимонну курку.
четвер, 21 листопада 2024 р.
Медові пряники
Десь в середині листопада, коли на вулиці помітно стає холодніше і ми починаємо закутуватися у всі найтепліші речі, які встигли витягнути зі сховків, різко хочеться сімейного затишку, домашнього тепла і смачної випічки. Особисто для мене листопад-грудень - це ідеальний час для випікання печива. Саме тоді мені хочеться місити тісто, вирізати різні чудернацькі форми і наповнювати свою оселю пряним ароматом домашнього печива. Цього року я ще гостріше відчуваю потребу свята, тож вирішила рятуватися пряниками. Як на мене, це ідеальна випічка в цей чудесний передсвятковий період.
неділя, 17 листопада 2024 р.
ЧІзкейк "Нью-Йорк"
Чізкейк "Нью-Йорк" обожнюю за його ніжну структуру та в міру солодкий смак з ледь відчутним солоним присмаком. Він не складний у приготуванні, щоправда є декілька секретів, дотримання яких, зробить чізкейк казковим. Тож, гайда на кухню чаклувати.
четвер, 27 червня 2024 р.
Ліниві хачапурі
Цей рецепт - це справжня паличка-виручалочка, коли я не знаю, що приготувати на вечерю. Насамперед тому, що ця страва не вибаглива у приготуванні, смачна і поживна. Також це класна ідея для дитячого перекусу.
четвер, 25 квітня 2024 р.
Крухі тістечка з мигдалем
субота, 13 квітня 2024 р.
Швидка паска на сирному тісті та з ягідною глазур'ю
Цей рецепт сподобається тим, хто не хоче витрачати час і нерви на дріжджову випічку. Готується така паска доволі швидко. Виходить надзвичайно смачною і в міру солодкою. А яскрава ягідна желатинова глазур додає їй барв, оригінальності і неповторності.
пʼятниця, 5 квітня 2024 р.
Сирний пиріг з тіста-філо
Цей пиріг став справжнім моїм фаворитом. Я його готую дуже часто. А це точно говорить про те, що це мій улюблений перепис. Адже є не так багато рецептів, які я повторюю декілька разів. Цей пиріг готується відносно швидко і виходить неймовірно смачним. А це, погодьтеся, головні секрети вдалої страви.
середа, 27 березня 2024 р.
Паштет з запеченої курячої печінки
Цей перепис дуже часто траплявся мені у різних соцмережах. І це було настільки настирливо, що я не стрималася і вирішила приготувати його. Результат мені дуже сподобався. Зізнаюся, готувала такий паштет уже декілька разів. Тож сьогодні хочу поділитися і з вами цим чудовим рецептом Паштету з запеченої курячої печінки.
вівторок, 19 березня 2024 р.
Грінки з шинкою і сиром за рецептом Ольги Франко
Скажу відверто, фільм "Смак свободи" надихнув мене повернутися до моєї давньої практики готувати страви з "І-шої української загально-практиної кухні" Ольги Франко. Тож, якщо все складаться добре, в моєму блозі час від часу будуть з'являтися переписи з цієї старовинної книги, які я перевірю на свої кухні. Розпочну з Грінок з шинкою та сиром. Це дуже смачно.
середа, 13 березня 2024 р.
Млинцевий торт Тірамісу
Цей десерт сподобається тим, хто любить млинці та обожнює тірамісу, адже в ньому поєдналися смаки цих двох страв. Тож вашій увазі пропоную Млинцевий торт Тірамісу. Тонесенькі коржі у поєднанні з смачним кремом - створюють фантастичний тандем.
четвер, 8 лютого 2024 р.
Вівсяне печиво для дітей (без цукру)
Рецепт вівсяного печива без цукру для дітей шукала давно. Звісно, що під час цих пошуків, готувала за різними рецептами. В результаті все ж знайшла свій фаворит. Тож сьогодні поділюся з вами переписом вівсяного печива, яке можна малюкам від 1 року. Воно виходить м'яким, солодким і поживним.
неділя, 21 січня 2024 р.
Роліні з куркою і сиром