четвер, 12 грудня 2024 р.

Пончики з сирного тіста



 Сьогодні хочу поділитися з Вами гарним різдвяним переписом, який переносить мене в безтурботне дитинство. Саме в той час, коли я робила свої перші, другі, треті і якісь там іще кухарські досліди. Адже Пончики з сирного тіста дуже сильно асоціюються у мене з моїм дитинством і моїми активними кулінарними експериментами. Саме тоді я дуже часто готувала цю страву, і найчастіше влітку, бо саме цієї пори року я мала все, що потрібно для кулінарної творчості - простору кухню свого вуйка, де гостювала на канікулах, і повну свободу дій.   

неділя, 1 грудня 2024 р.

Салат "Багряний вінок"


 Як на мене, салат у формі вінка на Різдво чи Новий рік - це безпрограшний варіант, адже одразу створює на столі святкову атмосферу і додає оригінальності звичній страві. У мене в блозі є декілька варіантів таких салатів. Проте цього разу вирішила приготувати таку страву з фетою та буряком, адже обожнюю це поєднання і як варіант - це моя альтернатива "Шубі".

вівторок, 26 листопада 2024 р.

Запечена лимонна курка

Святковий стіл на Новий рік чи Різдво у мене асоціюється з запеченою куркою. Саме фото цієї страви з апетитною золотавою скоринкою виникає в моїй уяві, коли я думаю про те, що б ідеально підійшло на новорічно-різдвяну вечерю. Тож сьогодні на сторінках мого блогу приготуємо смачну Запечену лимонну курку.

четвер, 21 листопада 2024 р.

Медові пряники


 Десь в середині листопада, коли на вулиці помітно стає холодніше і ми починаємо закутуватися у всі найтепліші речі, які встигли витягнути зі сховків, різко хочеться сімейного затишку, домашнього тепла і смачної випічки. Особисто для мене листопад-грудень - це ідеальний час для випікання печива. Саме тоді мені хочеться місити тісто, вирізати різні чудернацькі форми і наповнювати свою оселю пряним ароматом домашнього печива. Цього року я ще гостріше відчуваю потребу свята, тож вирішила рятуватися пряниками. Як на мене, це ідеальна випічка в цей чудесний передсвятковий період. 

неділя, 17 листопада 2024 р.

ЧІзкейк "Нью-Йорк"


Чізкейк "Нью-Йорк" обожнюю за його ніжну структуру та в міру солодкий смак з ледь відчутним солоним присмаком. Він не складний у приготуванні, щоправда є декілька секретів, дотримання яких, зробить чізкейк казковим.  Тож, гайда на кухню чаклувати.

четвер, 27 червня 2024 р.

Ліниві хачапурі


Цей рецепт - це справжня паличка-виручалочка, коли я не знаю, що приготувати на вечерю. Насамперед тому, що ця страва не вибаглива у приготуванні, смачна і поживна. Також це класна ідея для дитячого перекусу.

четвер, 25 квітня 2024 р.

Крухі тістечка з мигдалем


Передвеликодній час - це, звичайно, час дріжджової випічки: пасок, панетонів і крафінів. Але й не тільки. Особисто, я дуже люблю пекти різноманітне печиво. Цей рік не став винятком. Тому сьогодні хочу поділитися з читачами свого блогу переписом крухих тістечок з мигдалем. Саме його планую пекти своєму синочкові до святкового кошика.

субота, 13 квітня 2024 р.

Швидка паска на сирному тісті та з ягідною глазур'ю


 Цей рецепт сподобається тим, хто не хоче витрачати час і нерви на дріжджову випічку. Готується така паска доволі швидко. Виходить надзвичайно смачною і в міру солодкою. А яскрава ягідна желатинова глазур додає їй барв, оригінальності і неповторності.

пʼятниця, 5 квітня 2024 р.

Сирний пиріг з тіста-філо



Цей пиріг став справжнім моїм фаворитом. Я його готую дуже часто. А це точно говорить про те, що це мій улюблений перепис. Адже є не так багато рецептів, які я повторюю декілька разів. Цей пиріг готується відносно швидко і виходить неймовірно смачним. А це, погодьтеся, головні секрети вдалої страви.

середа, 27 березня 2024 р.

Паштет з запеченої курячої печінки

Цей перепис дуже часто траплявся мені у різних соцмережах. І це було настільки настирливо, що я не стрималася і вирішила приготувати його. Результат мені дуже сподобався. Зізнаюся, готувала такий паштет уже декілька разів. Тож сьогодні хочу поділитися і з вами цим чудовим рецептом Паштету з запеченої курячої печінки.

вівторок, 19 березня 2024 р.

Грінки з шинкою і сиром за рецептом Ольги Франко

Скажу відверто, фільм "Смак свободи" надихнув мене повернутися до моєї давньої практики готувати страви з "І-шої української загально-практиної кухні" Ольги Франко. Тож, якщо все складаться добре, в моєму блозі час від часу будуть з'являтися переписи з цієї старовинної книги, які я перевірю на свої кухні. Розпочну з Грінок з шинкою та сиром. Це дуже смачно.

середа, 13 березня 2024 р.

Млинцевий торт Тірамісу

Цей десерт сподобається тим, хто любить млинці та обожнює тірамісу, адже в ньому поєдналися смаки цих двох страв. Тож вашій увазі пропоную Млинцевий торт Тірамісу. Тонесенькі коржі у поєднанні з смачним кремом - створюють фантастичний тандем.

четвер, 8 лютого 2024 р.

Вівсяне печиво для дітей (без цукру)

Рецепт вівсяного печива без цукру для дітей шукала давно. Звісно, що під час цих пошуків, готувала за різними рецептами. В результаті все ж знайшла свій фаворит. Тож сьогодні поділюся з вами переписом вівсяного печива, яке можна малюкам від 1 року. Воно виходить м'яким, солодким і поживним. 

неділя, 21 січня 2024 р.

Роліні з куркою і сиром


 Одразу розпочну із зізнання - я дуже люблю роліні. Час від часу купую їх в своїй улюбленій пекарні. А одного прекрасного дня подумала, що насправді Роліні можна приготувати самому. Насправді, це не складно і дуже смачно.

субота, 16 грудня 2023 р.

Сиромак, або Сирний маківник



Магія Різдва вже в повітрі. А дата на календарі не нав'язливо нагадує нам, що вже час готуватися до цього дивовижного свята. Наприклад, скласти меню. Для мене Різдво асоціюється з різноманітною маковою випічкою, тому сьогодні хочу поділитися з вами рецептом Маківника з сиром. А якщо, скорочено, то Сиромак.