пʼятницю, 30 вересня 2016 р.

Кіш-лорен з куркою та гарбузом


А у нас сьогодні в меню пиріг. І не простий, а несолодкий. Насправді я дуже люблю закусочні пироги, адже вони є справжньою паличкою-виручалочкою, коли на порозі гості, а також - гарно доповнюють меню свят та буднів, крім того шматок кіша може врятувати від голоду на роботі. Сьогодні пропоную приготувати Кіш-лорен - класику французької кухні з дещо незвичних складників, таких як гарбуз, плавлені сирки та курка. Ну що ж вдягаємо фартушки, зав'язуємо хустинки на наших красивих голівках і приступаємо до кулінарної творчості:). З Богом!
Інгредієнти. Тісто. 150 г вершкового масла, 250 г борошна, 1 яйце, сіль, 1-2 столові ложки холодної води. Начинка. 2 плавлених сирки, 2 курячих філе, 1 цибуля, 500 г гарбуза, 3 яйця, 250 мл сметани, пучок кропу, готова суміш прованських чи італійських трав, мускатний горіх, сіль за смаком.  

Тісто для кішів я традиційно вимішую в мисці. Тож у велику миску просіяти борошно, додати дрібку солі. 

Охолоджене масло порізати кубиками і додати до борошна. Швиденько розтерти руками борошно з маслом до утворення вологої крихти. 

Додати яйце, якщо потрібно воду і замісити м'яке тісто. 

Форму, розміром 30 см, змастити маслом і посипати борошном. Тісто розкачати, з допомогою скалки перекласти у форму, розрівняти, формуючи борти, корж наколоти виделкою. 

Форму з коржем поставити до холодильника десь на 30 хвилин. Тим часом готуємо начинку.
Курку натерти сіллю і травами, спочатку обсмажити на великому вогні до рум'яної скоринки з обох боків, а тоді зменшити вогонь, накрити кришкою і тушити до готовності. Готову курку охолодити і порізати кубиками.

Зелень кропу порізати дрібно.

Гарбуз почистити від шкірки та серцевини, порізати кубиками. 


Цибулю почистити та порізати кубиками.

На сковороді нагріти олію, викласти цибулю, додати дрібку солі, мускатний горіх, тушити до прозорості. 

До цибулі додати гарбуз, посмажити до готовності.

Яйця збити зі сметаною, додати порізану зелень, посолити, додати спецій за смаком. 

Плавлені сирки натерти на буряковій тертці.  

Потертий сир додати до сметано-яєчної суміші, вимішати. 

У велику миску викласти гарбуз та курку, вилити заливку і ретельно вимішати. Якщо потрібно додаємо ще солі та спецій.


Корж ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Коли час вийшов, витягаємо корж, викладаємо в нього начинку і печемо ще 45 хвилин. 

Готовому пирогу даємо кілька хвилин для відпочинку:), а тоді в же ріжемо і смакуємо гармонією смаків.



 Це дивовижний рецепт, адже він відкритий для експериментів. Якщо ви не їсте м'яса, курку можна замінити рибою чи грибами. Гарбуз також легко замінити іншими овочами, які ви любите. Замість плавленого сирка добре смакуватиме будь-який твердий сир, фета чи навіть домашній сир.

 Мені дуже подобається поєднання курки та гарбуза. І в цьому пирозі цей дует як завжди спрацював. Гарбуз підкреслює ніжний смак курячого філе і додає йому соковитості. А пісочний корж - є тією родзинкою, без якої цей вишуканий пиріг перетворився на звичайну запіканку:).




Цей кіш доволі ситний, і звісно смачний. Не вірите, спробуйте самі:).

Немає коментарів:

Дописати коментар