
Це дуже смачний блог! Тут я описуватиму свої кулінарні експерименти та експромти. Адже смачні страви - моя пристрасть і життя. Перший свій кулінарний шедевр "Чорний торт" створила в 4 роки, щоправда з піску:). Ніхто його не пробував, але всі тішилися. Тож в цьому інтернет-просторі теж готуватиму. Для себе, щоб нарешті мати всі рецепти прикупі. І, звичайно, для вас, адже світ без супів та тортів був би прісним та нецікавим. Тож усім, смачного і вдалих кулінарних експериментів та експромтів.
четвер, 3 листопада 2016 р.
Сирник "Чорнослив в шоколаді"
Цей сирник стане окрасою будь-якого святкового столу. Серед численних сирників, котрі пекла в своєму житті, цей один з найсмачніших. Чорнослив, сир та шоколад - ідеальне тріо, яке не може бути не смачним:).
Інгредієнти. Корж. 200 г печива "До кави", 70 г масла, 2 ч. л меду (20 г). Сирна маса. 1 кг. домашнього сиру, 250 г вершків, 4 яйця, 1 пачка ванільного цукру, 150 г цукру (якщо любите більш солодший смак можете сміливо давати 200 г або більше:) цукру), 40 г кукурудзяного крохмалю, 150 г чорносливу. Шоколадний мус. 200 г вершків (сметани), 6 г желатину (3 листи, якщо використовуєте листовий), 150 г молочного шоколаду, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л какао, 100 г чорносливу.
Печиво подрібнити в крихту.
Масло з медом розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. Крихту ретельно змішати з маслом.
Роз'ємну форму, розміром 24 сантиметри, вистелити пергаментом, змастити маслом, посипати борошном. У форму висипати крихту печива, втрамбувати, утворюючи корж.
Чорнослив помити, висушити, порізати. Викласти на корж.
З допомогою блендера збити до кремової маси сир, вершки, яйця, цукор, ванільний цукор. Наприкінці збивання додати крохмаль, ще раз збити.
Сирну масу вилити на корж.
Пекти в розігрітій до 160-170 градусів духовці 1 год. 20 хв. Для того щоб сирник випікався рівномірно і не підгорав на низ духовки під решітку ставлю миску з гарячою водою. Готовий сирник залишаємо в духовці з привідкритими дверцятами на 30 хвилин. Витягаємо з духовки і повністю охолоджуємо. Аж тоді приступаємо до приготування шоколадного мусу.
Чорнослив порізати кубиками.
Желатин, у мене листовий, залити холодною водою, залишити набухати.
Вершки вилити у сотейник, поламати шоколад, додати какао,цукор, поставити на маленький вогонь. Варити, постійно помішуючи до однорідності.
Наприкінці додати чорнослив, кілька хвилин проварити. Желатин відтиснути, додати до шоколаду, розмішати до повного розчинення. Одразу ж забрати з вогню, не кип'ятити.
Шоколадний мус охолодити і вилити на сирник. У мене форма з Ikea, в якій сирник, коли остигає, сам по собі відділяється від форми, між бортами форми та сирником утворюються шпарини. Тому, коли виливаю шоколадну помадку, вона покриває не лише верх, а й боки пирога. В інших формах так не виходить. Тому, якщо хочете досягти такого ефекту, потрібно акуратно відділити сирник від бортів, борт форми зняти, помити, висушити, закласти назад, а тоді вже виливати шоколад. Хоча можна і не робити таких маніпуляцій, бо тортик гарно виглядатиме в різних варіантах.
Сирник поставити до холодильника десь на 1-2 години.
Таки чорнослив та шоколад добре пасують до сира. Сирник вийшов надзвичайно смачним, сирна маса з нотками чорносливу та шоколадним мусом смакують неперевершено. Зауважу, що використовувала копчений чорнослив, через що отримала яскраво-виражений смак цього сухофрукта.
Назва цього сирника є невипадковою, адже чимось нагадує відомі цукерки "Чорнослив в шоколаді". Втім, цей чізкейк - корисніший і смачніший за цукерки.
Солодкого життя та здійснення мрій!
Схожі рецепти
Гарбузовий сирник зі сливовим мусом
Цьогорічна осінь - дивовижна. Так і хочеться довго прогулюватися парко ...
Булочки "Равлики з яблуками"
Сьогодні в меню - знову дріжджова випічка, а саме булочки, і не прості ...
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
נראה מהמם!!!
ВідповістиВидалитиВиглядає дуже апетитно, обовязково спробую спекти. Дякую за рецепт.
ВідповістиВидалитиЩе й смачно! Будь ласка!
ВидалитиДоброго дня!!! Хочу щиро подякувати за Ваші шедевральні рецепти!!! Обожнюю сирники, спекла на вихідні, дуже смачно.Смакота!!! Дякую, бажаю Вам натхнення і успіхів!!!
ВідповістиВидалитиДоброго дня!!! Дякую вам велике! Радію, що сподобався рецепт і засмакував, і звісно, за такі чудові слова, які додають натхнення!!!
Видалити