неділю, 27 травня 2018 р.

Полуничник


Одразу розпочну із зізнання - я обожнюю полуниці, тому завжди дуже сильно чекаю полуничного сезону. О, щастя, він нарешті прийшов. Уррра. Тож, закономірно, сьогодні поділюся рецептом полуничного десерту.
Інгредієнти: 1 пачка печива на кшталт "Реtit Beurre" (155 г), 700 г полуниць, 6 ст. л. цукру-пудри, 2 пачки полуничного желе, 4 ч. л. желатину, 200 мл вершків, 700 г домашнього сиру.
Форму розміром 25 на 30 см. вистелити пергаментом. 

Печиво викласти у форму. 

Желатин залити 50 мл холодної води, розмішати, залишити набухати. Желе висипати в миску, залити 1,5 скл. гарячої води, розмішати. Додати до суміші набухлий желатин, ретельно вимішати. Охолодити, час від часу помішуючи.

350 г полуниць порізати кубиками. 

Решту 350 г подрібнити блендером з цукром-пудрою в пюре. 

Вершки подрібнити блендером з сиром до кремоовї маси. 

Додати полуничне пюре, ще раз добре збити. 

Холодне желе поступово влити до маси, ретельно збити. 

Поставити масу з мискою до холодильника, щоб вона трішки загусла, головне не перетримати.

 До маси додати порізані полуниці, акуратно вимішати. 

Вилити на корж з печива, поставити до холодильника на 4 години, а ще краще на ніч. 

Прикрасити торт порізаною полуницею та розтопленим шоколадом.



Легкий і смачний літній десерт. Особливо, стане в пригоді, коли на дворі буде нестерпна спека, і вмикати духовку не захочеться за жодних умов. Тим паче, що тут можна використовувати різноманітні ягоди, залежно від сезону.



Зізнаюся, цей тортик хотіла приготувати ще кілька років, але ніяк не складалися зірки: то полуничний сезон закінчувався, то настрою не було, то ще чогось бракувало:). І аж нарешті всі зірки склалися і запашний Полуничник вже на столі, чекає поки його з'їдять:).



Смак тортика - ніжний і полуничний, любителі полуниць оцінять. Естети, впевнена, закохаються в колір десерту.
 І насамкінець, хочу вибачитися, що так довго не публікувала нові рецепти. Звісно, я весь цей час готувала, і навіть все ретельно записувала і фотографувала, але не публікувала. Але вже період сплячки пройшов, тож, обіцяю, тішити вас новими смачними рецептами.  



5 коментарів: