Давненько мене тут не було. Навіть не буду рахувати скільки часу не публікувала нових рецептів. Це точно була одна з найдовших перерв у веденні мого блогу за всю його історію. Терміново виправляю цю ситуацію. А розпочну з магічного перепису, який допоможе влаштувати взимку літній настрій. А саме: м'ятно-лимонної заготовки для лимонадів та мохіто. Знахідка для довгих зимових вечорів, хоча і влітку ця заготовка стане в пригоді і зекономить час під час приготування улюблених напоїв: мохіто чи лимонаду.
Інгредієнти: 70 г листочків свіжої м'яти, 1 великий лимон, 2 лайми, 200 г цукру, 4-6 ст. л. холодної води.
М'яту обібрати з гілочок.
Лимон і лайми обдати кип'ятком. Порізати довільними кубиками.
Порційно подрібнити в блендері листя м'яти, цитрусові з цукром та водою. Можна перемолоти в м'ясорубці з дрібним ситом. Майте на увазі, що води може піти більше, аніж вказано в "інгредієнтах". Рідини потрібно стільки, щоб було комфортно і зручно збивати.
Масу ретельно вимішати, можна для більш однорідної текстури ще пробити ручним блендером.
Викласти у форми для льоду чи невеличкі силіконові форми і заморозити.
Замерзлу заготовку перебрати в пакет і зберігати в морозильній камері.
А тепер коротко про те, як використовувати цю заготовку. Один або декілька замерзлих шматків кидаєте в склянку, заливаєте мінеральною водою спрайтом чи швепсом, ретельно вимішуєте, проціджуєте і смакуєте. За бажанням можна додати ром, за цієї умови лимонад перетворюється в надзвичайно смачне, ароматне і освіжаюче алкогольне мохіто.
Вказані пропорції складників можна змінювати залежно від ваших смаків та наявних продуктів. Так і я одного разу нарвала 100 г листків м'яти, відповідно збільшила кількість інгредієнтів. На цю кількість зелені взяла 250 г цукру, 2 лимони, 3 лайми і 8-10 ложок води. Словом, експериментуйте і насолоджуйтеся смаком літа.
Смакуйте життям і цінуйте кожну його мить! Цьом!
Спасибі Вам
ВідповістиВидалити