середу, 27 березня 2024 р.

Паштет з запеченої курячої печінки

Цей перепис дуже часто траплявся мені у різних соцмережах. І це було настільки настирливо, що я не стрималася і вирішила приготувати його. Результат мені дуже сподобався. Зізнаюся, готувала такий паштет уже декілька разів. Тож сьогодні хочу поділитися і з вами цим чудовим рецептом Паштету з запеченої курячої печінки.

 Інгредієнти: 700 г курячої печінки, 1 морква, 2 середні сині цибулі, 60 г масла, 200 мл води, сіль, перець, коріандр, мускатний горіх, чебрець. 

Печінку помити, обсушити, почистити. Моркву і цибулю помити, почистити, порізати крупними шматками. 



 Форму для запікання, вистелити пергаментом, змастити маслом, викласти печінку.



Зверху викласти моркву, цибулю. 


Посолити, додати спеції, налити воду, викласти шматки масла.


Пекти в розігрітій до 200 градусів духовці 45-50 хвилин. 


Витягнути з духовки, перекласти в миску, збити блендером до однорідності. Додати сіль та спеції за смаком. 



Паштет виходить неймовірно смачним та ніжним. Ароматним та збалансованим за смаком.
Такий паштет добре смакуватиме на грінках, крекерах чи як начинка до млинців.




Час приготування паштету буде довшим, аніж звичним способом. Проте це час не активного готування. Поки печінка запікатиметься в духовці можна зайнятися усім чим завгодно. Тож цей рецепт можна віднести до лінивих.




Словом, класний рецепт. Точно готуватиму його ще. Можливо, зроблю його на Великодній стіл. Впевнена, він гармонійно впишеться в меню зі святковими наїдками.




Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар