Як на мене, салат у формі вінка на Різдво чи Новий рік - це безпрограшний варіант, адже одразу створює на столі святкову атмосферу і додає оригінальності звичній страві. У мене в блозі є декілька варіантів таких салатів. Проте цього разу вирішила приготувати таку страву з фетою та буряком, адже обожнюю це поєднання і як варіант - це моя альтернатива "Шубі".
Інгредієнти: листя салату, 1 невеликий буряк, 50 г оливок або маслин, 50 г сиру фети, суміш насіння (соняшникового, гарбузового, льону, маку тощо). Для заправки: 3 ч. л. оливкової олії, 2 ч. л. гірчиці в зернах, 1 пласка ч. л. меду, дрібка солі, готова суміш прованських чи італійських трав.
Листя салату промити, просушити. Буряк зварити, охолодити, зняти шкірку, нарізати пластерками.
З кожної пластерки вирізати невеличкою формою для печива зірочки, ялиночки чи інші форми. Загалом можна не заморочуватися і порізати буряк кубиками чи півкільцями, але салат цікавіше виглядатиме з буряком-зірочкою чи ялинкою.
Фету нарізати кубиками.
У склянці змішати олію, мед, гірчицю, сіль і трави.
По центру тарілки чи дошки, де плануєте викладати салат поставити банку чи чашку. По колу викласти листя салату, утворюючи вінок. Коли викладете салат, банку з центру тарілки потрібно забрати, адже вона для того, щоб сформувати рівний і красивий вінок.
Зверху викласти фету, оливки та буряк. Полити зверху соусом і посипати сумішшю насіння.
Фета, оливки та буряк - це одне з моїх улюблених поєднань. Цей салат можна приготувати більш звичним способом - просто викласти на тарілку. Проте, якщо ми говоримо про святкову подачу, то думаю, що можна заморочитися і викласти страву у формі вікна а з буряка вирізати зірочки чи інші форми. Адже це додає страві святкової родзинки.
Також цей салат можна доповнити зернятками граната. Це додасть страві кольору. А ще я переконана, що такий салат може замінити "Шубу", від якої таки віє радянщиною. Тож як варіант, замість фети можна дати копчене філе оселедця. Буде смачно, цікаво та оригінально.
Смачних свят і вдалих кулінарних експериментів.
Немає коментарів:
Дописати коментар