І знову я повернулася до моєї улюбленої кулінарної книжки, яка прийшла мені у спадок від бабусі Парасковії. Маю на увазі "Першу українську загально-практичну кухню" Ольги Франко. Цього разу перебираючи численні переписи у цьому давньому виданні, мій вибір впав на Печінковий паштет. Він вийшов надзвичайно смачним і пряним. Тому гайда готувати.
Інгредієнти: 700 г курячої печінки, 1 велика морква, четвертинка кореня селери, 1 цибулина, 4 ст. л. масла (100 г масла), сіль, мелений мускатний перець, коріандр, чебрець, чорний перець.
Печінку промити, обсушити, почистити від плівочок і жовчі.
Овочі помити, почистити, порізати довільними шматками, можна крупно.
На сковороду влити трішки олії або масла, підігріти, викласти овочі. Потушкувати до м'ягкості.
Додати печінку і масло. На цьому етапі не варто солити, щоб печнка не затверділа.
Тушкувати під кришкою до готовності печінки. Посолити, додати приправи, ретельно вимішити.
Потушкувати ще декілька хвилин.
Гарячу печінку перекласти в глибоку миску, збити блендером до однорідності.
Ось і все печінковий паштет за старовинним рецептом Ольги Франко готовий. Він виходить надзвичайно насиченим та вміру пряним. В оригінальному рецепті була вказана теляча печінка, проте я вирішила замінити її на курячу і не пошкодувала про це, адже вона мені більше довподоби.
До цього паштету рекомендую підсмажити грінки з гречаного хліба або багету. Це ідеальний тандем. Також цим паштетом можна перемастити млинці.
Немає коментарів:
Дописати коментар