четвер, 10 квітня 2025 р.

Печінковий паштет за рецептом Ольги Франко

І знову я повернулася до моєї улюбленої кулінарної книжки, яка прийшла мені у спадок від бабусі Парасковії. Маю на увазі "Першу українську загально-практичну кухню"  Ольги Франко. Цього разу перебираючи численні переписи у цьому давньому виданні, мій вибір впав на Печінковий паштет. Він вийшов надзвичайно смачним і пряним. Тому гайда готувати.

 Інгредієнти:  700 г курячої печінки, 1 велика морква, четвертинка кореня селери, 1 цибулина, 4 ст. л. масла (100 г масла), сіль, мелений мускатний перець, коріандр, чебрець, чорний перець.



Печінку промити, обсушити, почистити від плівочок і жовчі.


Овочі помити, почистити, порізати довільними шматками, можна крупно. 



На сковороду влити трішки олії або масла, підігріти, викласти овочі. Потушкувати до м'ягкості.

Додати печінку і масло. На цьому етапі не варто солити, щоб печнка не затверділа. 


Тушкувати під кришкою до готовності печінки. Посолити, додати приправи, ретельно вимішити.


Потушкувати  ще декілька хвилин. 


Гарячу печінку перекласти в глибоку миску, збити блендером до однорідності.



 Ось  і все печінковий паштет за старовинним рецептом Ольги Франко готовий. Він виходить надзвичайно насиченим та вміру пряним. В оригінальному рецепті була вказана теляча печінка, проте я вирішила замінити її на курячу і не пошкодувала про це, адже вона мені більше довподоби. 




До цього паштету рекомендую підсмажити грінки з гречаного хліба або багету. Це ідеальний тандем. Також цим паштетом можна перемастити млинці. 





 Смакота. 
   

Немає коментарів:

Дописати коментар