середа, 28 жовтня 2015 р.

Яблучний пиріг з маком

В світі існує надзвичайно багато різних рецептів яблучних пирогів, шарлоток, тартів та тортів... І не любити їх майже не можливо, особливо, коли за вікном осінь, яка порадувала нас багатим урожаєм яблук. Рецепт цього пирога є дещо незвичним, адже складається з пісочного тіста, макового та яблучного шарів та бісквітного тіста.
Рецепт цього оригінального та смачного яблучного пирога надибала в одному з кулінарних журналів, пекла його кілька років тому, тоді він усім дуже сподобався, але щось ніяк не доходили руки, щоб його повторити. І от нарешті цей день настав:).
Інгредієнти: 300 г борошна, 150 г вершкового масла, 150 г цукрової пудри + 2 ст. л. цукру в мак, 5 яєць, 200 г маку, 150 г сметани або вершків, 600 г яблук,  3 ст. л. лимонного соку, 0,5 ч. л. порошку до печива, 30 г крохмалю, сіль.
Для пісочного коржа змішуємо в глибокій мисці 250 г просіяного борошна, нарізане кубиками масло, цукор пудру, сіль, щоб вийшла крихта.

Додаємо 1 яйце і замішуємо еластичне тісто. 

Тісто замотуємо в харчову плівку і ставимо на півгодини до холодильника. Тим часом готуємо макову начинку. Заливаємо мак 50 мл теплої води.

Коли мак вбере всю воду подрібнюємо його в кавомолці чи в блендері. 

Додаємо вершки, 2 яйця і 2 столові ложки цукру - перемішуємо. 

Яблука чистимо від шкірки та серцевини і ріжемо крупними шматками, скроплюємо лимонним соком, щоб не почорніли. 

Форму діаметром 25-26 сантиметрів змащуємо маслом та посипаємо борошном. Тісто розкачуємо і викладаємо у форму, формуючи борти. Наколюємо тісто виделкою.

Викладаємо макову масу, а зверху - яблука. 

Печемо в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин. Тим часом збиваємо яйця, які залишилися (2 шт.) з цукровою пудрою до пухкої білої маси.

Обережно додаємо борошно, що залишилося (50 г), порошок до печива і крохмаль. Акуратно перемішуємо до однорідності.

Виливаємо готову масу поверх яблук і випікаємо ще 40-45 хвилин. 


Вуаля - пиріг готовий.    






Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар