четвер, 1 жовтня 2015 р.

Шоколадний чізкейк


Цього разу вигляд шоколадного чізкейка буде традиційним, тобто темним, як ніч та надзвичайно ароматним. Цей рецепт підглянула в надзвичайно смачному та надихаючому блозі Солі. Це дуже простий та смачний десерт, який впевнена сподобається майже усім, принаймні мій чоловік був від нього в захваті.

Інгредієнти. Для коржа: 350 г печива "До кави", 100 г масла. Для начинки: 600 г м'якого домашнього сиру, 1 пачка ванільного цукру, 65 г какао, 200-250 г цукру, 4 столові ложки кукурудзяного крохмалю, 400 мл сметани, 3 яйця, 120 г шоколадних крапель.

Печиво змолоти в блендері на крихту, масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. Змішати крихти з маслом.

Форму, я використовувала діаметром 25-26 сантиметрів, вистелити пергаментом викласти на нього кашку з печива та масла. Втрамбувати. Поставити до холодильника мінімум на півгодини.

Тим часом готуємо шоколадну сирну масу. Сир перетерти через сито. В чаші блендера змішати сир, сметану та цукор. Додати по одному яйця та легенько збити. В кінці всипати крохмаль та какао змішати до однорідності.


Викласти масу на корж з печива.

Зверху висипати шоколадні краплі.

Випікати в розігрітій до 160 градусів духовці 60-75 хвилин. За цей час ваша кухня перевтілиться в шоколадну майстерню і наповниться дивовижним ароматом шоколаду. Спечений сирник залишити остигати в духовці, різати коли він буде повністю холодним.








6 коментарів:

  1. Оля, дякую за такі приємні слова:) щиро радію, що рецепт сподобався! Хоча я давно не готувала цей чізкейк, проте до сьогодні пам'ятаю його смак, для любителів шоколадної випічки - саме те що треба:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На здоров'ячко! ) Рецепт - супер). Шокомани й справді зацінять цей чізкейк:)

      Видалити
  2. Дякую, дівчатка! Спробувала, дуже смачно))))))))

    ВідповістиВидалити
  3. Виглядає супер! А можна зробити подвійну порцію начинки на таку форму?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Уляно! Так, звісно можна. Форма, розміром 26 см вмістить подвійну порцію цього чізкейка. Також думала про це, коли готувала його:).

      Видалити