середу, 3 лютого 2016 р.

Салат з броколі


Хоч на календарі початок лютого, в повітрі - впевнено пахне весною, мимоволі хочеться з'їсти чогось зеленого. Тому коли натрапила в блозі Данусі на цей чудовий салат, без вагань купила всі необхідні складники та приготувала його на вечерю. Мабуть, саме так смакує здоров'я:).

Інгредієнти: 1 броколі, 0,5 банки консервованої солодкої кукурудзи, 1 куряче філе. Для заправки: 1 ст. л. французької гірчиці в зернах, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ч. л. рідкого меду, сіль, готова суміш прованських чи італійських трав.
Броколі помити, відварити в підсоленій кип'ячій воді до 10 хвилин.

Витягнути з окропу, промити під холодною водою, дати стекти в дуршагу. Розібрати на суцвіття. Філе натерти сіллю та травами, дати кілька хвилин постояти, якщо маєте час то можна залишити маринуватися на кілька годин. Обсмажити з обох боків спочатку на сильному вогні а потім довести на малому під кришкою до готовності.

Дати трішки охолонути, нарізати шматками зберігаючи форму цілого філе.
Надібрати з банки половину кукурудзи, дати стекти з неї зайвій рідині. Для заправки змішати гірчицю, мед та олію, посолити, додати трав, добре перемішати, до однорідної консистенції. На тарілку викласти броколі, скропити олією, трішки посолити.

Висипати кукурудзу. 

Викласти м'ясо, зверху полити заправкою.
 Ось і все - салат готовий!


 За бажанням салат можна доповнити вареними яйцями чи змінити заправку до вашого смаку. Дануся, авторка блогу, де я побачила цей салат, наприклад змішує йогурт, майонез та часник.


Смачного!!!

2 коментарі:

  1. Мушу признатися що салат виглядає неймовірно апетитно! і ще цікаво так відварюєш броколі)

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за гарні слова і цей рецептик, який у тебе підглянула)))

    ВідповістиВидалити