неділю, 7 серпня 2016 р.

Пана-кота з ягідним соусом в банці


Мода - явище універсальне, воно, як на мене, стосується усіх сфер нашого життя. Кулінарія, звісно, не виняток. До останніх модних тенденцій смачного життя можна віднести популярну подачу в банці. Десерти, салати, каші, чізкейки... це лише невеличкий перелік того, що можна подати більш не звично, наприклад, в оригінальній баночці. Приготувати пану-коту в банці хотіла давно, але щось ніяк не складалися карти. І от нарешті цей день настав. Тож сьогодні хочу поділитися з вами рецептом цього ніжного десерту з ароматним ягідним соусом... в банці.

Інгредієнти: 500 мл вершків будь-якої жирності, 10 г желатину, 80 г цукру, 1 пачка ванільного цукру (я використовувала цукор з натуральною ваніллю). Соус: 250 г лохини або чорниці, 1 ст. л. цукру.

Желатин залити холодною водою, залишити набухати. 

В каструлю вилити вершки, додати цукор і ванільний цукор. Поставити на вогонь. Постійно помішуючи довести суміш до кипіння, не кип'ятити.

Додати желатин, розмішати, забрати з вогню. 

Охолодити. Особисто я - не дуже терпляча господиня, не люблю довго чекати, коли щось охолоджується чи застигає:). Тому для того щоб пана-кота швидше охолодилася, ставлю баняк з сумішшю в холодну воду, постійно помішуючи. За кілька хвилин можна приступати до наступного етапу приготування. Тож охолоджену вершкову суміш розливаємо в банки, заповнюючи ємності десь на половину чи трішки менше, і ставимо до холодильника застигати.

 Тим часом ягоди подрібнюємо в блендері.

Ягідне пюре перекладаємо до каструльки, додаємо цукор, розмішуємо і ставимо на вогонь. Варити до кипіння, постійно помішуючи.
Охолоджений соус викладаємо на застиглу пану-коту і смакуємо.
І кілька фінальних кадрів...


 Який цей десерт на смак? Він казковий! Уявіть, що ви смакуєте ніжною ванільною хмаркою. Але і це ще не все, адже ягідний яскравий соус доповнює ніжний майже невагомий смак желе, додає йому довершеності, кольору та яскравості смаку.  

 В цьому десерті можна використовувати будь-які сезонні ягоди, чи ті, які є у вашій морозильній камері, якщо готуєте його взимку чи ранньої весни.


Смачного і модного вам літа!:)

5 коментарів:

  1. Олю, десерт виглядає дуже смачно! Я обожнюю всілякі модні новинки в кулінарії, але особисто я за ними не встигаю, тому просто насолоджуюсь переглядом:)

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую Соля! І рада, що заходите на мій блог і насолоджуєтеся моїми скромними творіннями). І все навзаєм! Також частенько заходжу на ваш блог і аж слинки течуть)).

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ой, а ми хіба на Ви?:))) мені здається що ми знайомі вже давно і одразу перейшли на Ти))) і дякую за комплімент, це завжди дає мотивацію:)

      Видалити
    2. Та на "ти"). То я певно щось перегрілася на сонечку)). Сорі, дійсно знайомі давно і я цьому дуже рада))).

      Видалити
  3. Дякую Соля! І рада, що заходите на мій блог і насолоджуєтеся моїми скромними творіннями). І все навзаєм! Також частенько заходжу на ваш блог і аж слинки течуть)).

    ВідповістиВидалити