неділю, 7 серпня 2016 р.

Кобб-салат: Варіації на тему


Кобб-салат - один з найпопулярніших салатів американської кухні. Його популярність цілком заслужена і зрозуміла, адже це яскрава, смачна, поживна страва, яка прикрасить найсвятковіший стіл. Мій варант Кобб-салату, можливо, сильно відрізнятиметься від оригінальної рецептуру, втім спосіб подачі зберегла, адже в цьому вся його родзинка.
Інгредієнти: 1 пучок листя салату, 1 куряче філе, 100 г помідорів-чері, 1 авокадо (можна замінити огірком), 2 яйця. Заправка: 6 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л яблучного оцту, 2 ч. л. меду, 1 ст. л гірчиці в зернах, сіль, перець, готова суміш прованських чи італійських трав.
Салат помити і просушити, порвати і викласти на тарілку. 


Помідори порізати половинками.

Авокадо почистити, порізати кубиками. 

Куряче філе посолити, натерти травами і посмажити до готовності. Готове охолоджене філе порізати кубиками. 

Яйця зварити і порізати четвертинками. 

На подушку з салату викладаємо смужками помідори, порізане філе, авокадо і яйця. 
Для заправки змішати всі складники і полити нею салат.

Ось і все - Кобб-салат - готовий! Ще кілька фото готової справи і можна смакувати.



 Це дивовижний салат. Його смак здивує і найбільшого гурмана: він доволі ситний, але й легкий водночас. Смажена курка, авокадо, помідори і яйця під пікантною медово-гірчичною заправкою -  вдале поєднання.

Цей салат можна доповнювати й іншими складниками: твердим чи іншим сиром, смаженим беконом, оливками тощо.


 Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар