Осінь - по праву вважається порою заготовок, втім переконана, що починати готуватися до зими варто ще влітку. Тому не треба відкладати на завтра те, що можна зробити вже сьогодні, наприклад законсервувати кабачки. Тож поділюся рецептом надзвичайно смачних та пікантних кабачків за рецептом моєї свекрухи. Повірте, в закрутках вона точно знає толк.
Інгредієнти: 6 кг. порізаних кабачків, 150 г солі, 200 г цукру, 300-400 г оцту, 0,5 л соняшникової олії (можна менше), 3-4 головки часнику.
Якщо чесно, то я не роблю багато закруток, віддаю перевагу мороженим фруктам, ягодам та овочам. Втім, кілька баночок смачного гарбузового, абрикосового та мандаринового варення все ж роблю, а ще, звичайно, ці кабачки, адже вони надзвичайно смачні.
Кабачки порізати кружальцями, якщо невеличкі кабачки, півкільцями, якщо більші. Ширина шматків десь 1 см.
Порізані кабачки викласти у велику миску, посипати сіллю, перемішати і залишити на деякий час, щоб пустили сік.
Кабачки відцідити, перекласти в баняк, додати цукор, олію та оцет, тушити 30 хвилин.
Дати кабачкам вистигнути, тим часом почистити часник, подрібнити його в часникодавці.
Додати часник в кабачки. Перекласти в банки і стерилізувати, 1 л. банку впродовж 30 хвилин.
Закрутити кришками, перевернути і залишити остигати.
А наступного дня - я влаштувала фотосесію. Місце зйомок - доволі не звичне - город:).
А тепер кілька слів про смак - він пікантний і в міру часниковий. Це вдале доповнення до будь-якого гарніру, а також ідеальна закуска святкового столу.
Літо в банці - саме так можу охарактеризувати цю консервацію. Ці кабачки дуже свіжі, ароматні та соковиті, словом все що треба, щоб освіжити смак зими.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар