пʼятницю, 30 вересня 2016 р.

Гарбузово-сирна крем-зупа

Восени, коли приходить урожай гарбузів, я перетворююся на такого собі гарбузового маніяка:). Мені хочеться приготувати з цього жовтогарячого овочу все і одразу. Тому будьте готовими до засилля гарбузових страв у моєму блозі. Як же без них?! А сьогодні пропоную рецепт Гарбузово-сирного крем-супу. Його переваги очевидні - смачний, корисний та простий в приготуванні.
Інгредієнти: 1 кг гарбуза, очищеного від шкірки та серцевини, 1 велика морква, 50 г вершкового масла, 1 плавлений сирок, 200 мл вершків 20%, 1 літр води, мелений мускатний горіх, чебрець, сіль, білий або чорний мелений перець, готова суміш прованських чи італійських трав.

Гарбуз порізати крупними шматками. 

Моркву порізати довільним способом, у мене вийшли доволі крупні півкільця. 

В каструлі розтопити масло. 

Додати гарбуз і моркву, посолити, додати трав, прикрити кришкою. 

Тушити до м'якості овочів, час від часу помішуючи. Наприкінці тушкування додати решту приправ: мускатний горіх, перець, чебрець, трави, сіль. 


Залити водою і варити до готовності овочів.

Сирок порізати кубиками і додати до овочевого бульйону, розмішати.


Кілька хвилин поварити, щоб сирок встиг розчинитися в гарячому бульйоні. Відставити з вогню, блендерувати до однорідної суміші. 

Додаємо вершки і блендеруємо ще раз і повертаємо каструлю зі стравою на вогонь. 


Доводимо до кипіння і доправляємо до смаку. 





Подавати з гарбузовим насінням, горішками чи сухариками. Я обрала перший варіант, адже переконана, що гарбузів багато не буває.




 Це дуже ніжна зупка, яскравість смаку якої підкреслює її неймовірний жовтогарячий колір. 
А плавлений сирок додає пікантності смаку та кремовості текстурі. Словом, ще одна гарбузова смакота!




Смачної осені!
  

4 коментарі:

  1. Привіт:) Ти знаєш, цієї осені я залюбки буду полювати за гарбузом, найголовніша причина в тому що мені хотілось би щоб доня смакувала стравами з гарбуза, в яких багато вітамінів. І велике дякую Тобі за безліч корисних рецептів, ми з доньою точно будемо дегустувати гарбузові страви з Твого блогу:) п.с. про чоловіка мовчу, бо сама знаєш, як їм буває тяжко вгодити їжею без м'яса:)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Привіт). ОО, тішуся, що полюватимеш за гарбузом, обожнюю їх. І справді вони дуже корисні. Дякую, за довіру! Сподіваюся донечці сподобаються гарбузові страви). А й справді без м'яса чоловікам важко вгодити, але свого я вже привчила до гарбузів, хоча вони і з м'ясом добре смакують).

      Видалити
  2. Підскажіть а можна до цього супу давати курятину?

    ВідповістиВидалити
  3. Так, звісно. Можете на ній зварити бульйоннчик, а тоді витягнути мясо і вже вкинути його в готову зупу чи додавати при подачі.

    ВідповістиВидалити