середу, 12 квітня 2017 р.

Весняний тарт


Навесні мені все більше хочеться готувати зелених страв, таких, які у мене асоціюються з цією порою року. Цей пиріг саме такий, у ньому поєднуються усі "весняні" продукти, а саме яйця, сир і черемша. Вийшов пікантний та смачний пиріг - гарна закуска та альтернатива звичайним канапкам.
Інгредієнти. Тісто: 250 г борошна, 120 г масла або маргарину, 1 яйце, дрібка солі, 2-3 ст. л. холодної води. Начинка: 8-10 перепелиних яєць, 1 пучок черемші (50 г), 1 пучок кропу, 200 г сметани, 2 яйця, 100 г твердого сиру, сіль, перець, готова суміш прованських трав, чебрець. 

Борошно просіяти у велику миску, додати дрібку солі і порізане кубиками холодне масло. 

Перетерти руками борошно з маслом до утворення вологої крихти. 

Вибити 1 яйце, 2 ст. л води, замісити тісто. 


Розкачати тісто в пласт, викласти у змащену маслом і посипану борошном форму, діаметром 27-30 см, розрівняти, сформувавши корж з бортами, наколоти виделкою і поставити до холодильника на 30 хв.

Тим часом готуємо начинку. Яйця зварити на "круто", охолодити, почистити, порізати на половинки. 

Черемшу і кріп помити, висушити і дрібно порізати.
Сир натерти на крупній тертці.


Сир, сметану і яйця збити блендером до однорідної суміші.

Виходить кремова доволі рідка суміш, щоб пиріг був щільнішим можна додати 1 ст. л. крохмалю. Додати тертий сир та зелень, ретельно вимішати. Посолити за смаком, додати перцю і трав.

Корж витягнути з холодильника, підпекти в розігрітій до 180-200 градусів духовці 15-20 хвилин. Злегка охолодити корж. Викласти в корзинку з тіста начинку, по колу викласти половинки яєць.
Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин.  



Пиріг виходить пікантним і ситним, те що треба у весняну пору року. Дуже люблю несолодкі пироги, адже вони універсальні: підходять як до святкового, так і буденного столу, добре транспортуються, тому їх з легкістю можна взяти на роботу для перекусу чи на пікнік.


 Сирна пікантна начинка з яйцями на крухому тісті - гарний варіант весняної страви. Впевнена, що такий пиріг сподобається усім, хто любить черемшу. Іншим пропоную просто замінити черемшу іншої зеленню: петрушкою, зеленою цибулею чи шпинатом, вийде не так пікантно, але все одно смачно! Але ще одна ремарка, якщо надумали замінити черемшу шпинатом, мабуть, варто перед тим його потушити, щоб випарувати лишню рідину. І ще одне, завдяки шпинату тарт буде ніжно зеленого кольору.


Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар