неділю, 26 листопада 2017 р.

Кекси в банці, або Подарунковий набір


Хоча на календарі лише листопад, у мене в голові вирує уже передноворічний та передріздв'яний настрій. І нічого з собою не можу зробити, здається, що от-от в двері постукає свято. Тож сьогоднішній рецепт, точніше кулінарна ідея якраз буде доречною до свят і гарним подарунком близьким та рідним. Уявіть собі реакцію своїх друзів, коли ви подаруєте їм банку з незрозумілим, на перший погляд, змістом. Щонайменше будуть здивовані. Я не Нострадамус, але точно можу передбачити їхнє перше запитання:). Звісно, це буде: "Що там?" А ви такі: "Кекси". Занавіс!
Інгредієнти. Для заготовки: 100 г просіяного борошна, 2 ч. л. порошку до печива, 0,5 ч. л. соди, 70 г коричневого цукру (можна замінити білим), 100 г просіяного борошна, дрібка солі, 2 ст. л. просіяного какао, 70 г білого цукру, 50 г крапель чорного шоколаду, 50 г крапель білого шоколаду. Додатково: банка 900 мл, кришка, невеличкий клаптик паперу або листівка, шнурочок або стрічка. 
Всі сухі складники викласти у банку шарами у такій послідовності: борошно, порошок до печива, сода, коричневий цукор, борошно, сіль, какао, білий цукор, краплі чорного шоколаду, краплі білого шоколаду.

Закрити кришкою, на етикетці написати рецепт, вказати складники для подальшого приготування вдома. А саме: суміш з банки, 1 яйце, 1 скл. молока, 1/3 скл. олії. І спосіб приготування. Тут все просто. Яйце, молоко, олію збити, додати суміш з банки і ретельно вимішати ложкою чи віночком до однорідності. Перекласти тісто у форми з паперовими вкладками, пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хв.

Папірчик чи спеціальну бірку з рецептом прикріпити до банки і можна дарувати своїм рідним та близьким або ж просто поставити на полицю в кухні і спекти кекси перед приходом гостей. Це добряче зекономить час.


До речі до цього смачного подарунку можна додати паперові вкладки до кексів. За такої умови, людина, які ви подаруєте таке щастя в банці, одразу ж зможе приступати до випікання цих кексиків, головне, щоб у холодильнику були решта складників.



Замість шоколаду можна дати улюблені сухофрукти та горіхи, таким чином цей рецепт можна змінювати та доповнювати, а також щоразу отримувати нові смаки. Також можете скласти в банку складники своїх улюблених кексиків. 
Смачного усім дня! І нехай святковий настрій і затишок духмяної випічки буде у кожній оселі!

Немає коментарів:

Дописати коментар