неділя, 25 березня 2018 р.

Торт-мус "Твереза вишня"


Смачний, красивий, ніжний і дуже-дуже рожевий, - саме такі епітети підійдуть для характеристики цього торта, який я не довго думаючи, назвала "Твереза вишня". Так як рецепт цього торту народився саме на моїй кухні, тож і над назвою довелося думати:).
Інгредієнти. Корж: 200 г пісочного печива, наприклад "До кави", 70 г масла.  Маса: 450-500 г замороженої вишні, 150 г + 4 ст. л. цукру, 2 пачки вишневого желе, 100 г чорного шоколаду або шоколадних крапель, 600 г домашнього сиру, 200 мл вершків, 20 г желатину. Шоколадний шар: 100 г чорного шоколаду, 1 ст. л. цукру, 125 г вершків або сметани, 3 пластинки листового желатину (5 г).

Печиво подрібнити в крихту.
Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані.

З'єднати крихту печива з розтопленим маслом, ретельно вимішати.
Форму, розміром 24 см, вистелити пергаментом. Висипати крихту печива, втрамбувати, утворюючи корж без бортів.
Желатин залити холодною водою, залишити набухати. 
Сир, 200 г цукру, вершки подрібнити блендером до однорідної суміші.
Вишню розморозити, сік не зливати. Додати 4 ст. л. цукру, поставити на вогонь, довести до кипіння.
  Процідити.
 До гарячого соку додати желе та набухлий желатин. Якщо використовуєте листовий, то перед цим його треба відтиснути. Суміш з желе та желатином ретельно вимішати.
До сиру вилити вишневий сік, збити блендером до однорідності.
До сирно-вишневої маси додати вишню та порізаний шоколад чи шоколадну крихту, перемішати.
Суміш вилити на корж, поставити до холодильника на 4-8 годин, а ще краще на ніч.

Для шоколадного шару в каструлю вилити вершки, додати поламаний шоколад, 1 ст. л. цукру, Посавити на вогонь, варити на малому вогні до однорідної суміші.
Желатин замочити в холодній воді, залишити набухати.
Готовій шоколадній масі дати злегка охолонути, додати набухлий желатин, розмішати.
Охолодити помадку. Я зазвичай пришвидшую цей процес, занурюючи каструлю з масою в ємність з холодною водою, час від часу помішуючи суміш. Помадку вилити на торт, поставити до холодильника ще на кілька годин.
Готовий тортик прикрасити за бажанням, наприклад печивом та цукровою посипкою.

Тортик неймовірно смачний, в міру солодкий. Все як я люблю. Ніжна текстура, яскравий вишневий смак, який відтіняє шоколадна помадка, а доповнюють шматочки вишні і шоколаду. Як на мене, карний варіант для Великоднього столу.


Назва торту "Твереза вишня", як на мене, дуже гарно підходить цьому мусовому тортику, адже тут є вишня і немає алкоголю. А ще цей десерт на відміну від своєї сестрички "П'яної вишні" набагато легший і простіший в приготуванні, а ще, щоб його приготувати не потрібно вмикати духовку. Тож його сміливо можна готувати і спекотної літньої пори.


 Обожнюю десерти з вишнею, адже вони ніколи не бувають приторними. Мені імпонує кислинка, котра довершує і вирізняє смак таких десертів. Аще вишня дає чудовий колір без будь-яких барвників. Тож довго не думайте, і готуйте цей диво-тортик. Смачного!
  

Немає коментарів:

Дописати коментар