пʼятницю, 30 березня 2018 р.

Булочки "Сінабон"


Зізнаюся чесно, з роками мої стосунки з дріжджовою випічкою зазнали регресії:), адже в дитинстві, коли мені було 12-15 років, я значно частіше випікала різноманітні дріжджові смаколики. І наголовніше, вони у мене вдавалися. Найулюбленішими були булочки з корицею, рецепт яких ми з мамою прочитали в якомусь журналі чи підглянули в якійсь кулінарній телепередачі, вже точно не пригадаю. А от аромат від них одразу постає в пам'яті як про них думаю:). Ми ще називали їх з мамою равликами, сьгодні ж я знаю, що ці всесвітньо відомі булочки носять горду назву "Сінабон" і є моїми ровесниками. Сьогодні поділюся з вами рецептом цих неймовірно ароматних булочок, який побачила в книжці Валентини Хамайко "Солодка неділя".
Інгредієнти: 570 г борошна, 7 г сухих дріжджів, 1 яйце, 1 жовток, 60 г цукру, 100 мл молока, 60 г вершкового масла, 100 мл води. Начинка: 150 г цукру, 2 ст. л. кориці, 30 г какао, 60 г розтопленого вершкового масла. Крем: 100 г вершкового сиру типу "Філадельфії", 200 г цукру пудри, 2 ст. л. коньяку (амаретто чи будь-якого іншого лікеру на свій смак), 1 ст. л. молока або лимонного соку.

Сухі дріжджі засипати цукром, розвести теплим молоком, залишити на кілька хвилин для взаємодії складників між собою.

В просіяне борошно влити воду, вбити яйце і жовток, влити суміш дріжджів, вимішувати на першій швидкості комбайна 3-5 хв. 

Коли тісто почне збиратися в кулю, додати м'яке масло, продовжувати вимішувати. 

Як почне відставати від стінок чаші - тісто готове. Зібрати його в кулю, тісто має бути ніжним, м'яким і не липнути до рук. 

Поставити в миску, накрити харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 1,5-2 години.

Для начинки змішати какао, цукор, корицю, ретельно вимішати.

Тісто злегка розім'яти на дошці. 

Поділити на 2 частини. 

З однієї розкачати в тонкий прямокутний пласт, товщиною 0,5 см. 

Змастити розтопленим маслом. 

Щедро посипати половиною начинки, загорнути щільний рулет. 


Шви защіпати, порізати на шматки. 

Викласти на деко, застелене пергаментом, зрізом вверх. Накрити плівкою або рушником. 
Поставити в тепле місце на 40 хв. Те ж саме зробити з другою частиною тіста.

Коли булочки підійдуть, пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хв.

Всі складники соусу з'єднати, ретельно розтерти, щоб не було грудочок.
Через те, що дала домашній горіховий лікер "Ночіно" колір соусу вийшов з коричневого відтінку, зате аромат неземний.

Полити ним ще гарячі булочки.

Солодкі, смачні з щедрою кількістю начинки, так і хочеться облизувати пальці😃.



Соус - те, що треба, ще та смакота, яка доповнює смак булочок і робить її не такими сухими і прісними.



В розрізі дуже схожі на зебру. Клас. Якщо згадувати булочки з корицею, які пекла в дитинстві, то вони звісно відрізнялися від цих. Насамперед, начинку готувала лише з кориці і цукру, без какао. А ще вони були без соусу, але теж добре смакували і миттєво зникали з дека. Найбільше любила щойно спечені гарячі булочки.



Одне зауваження ці булочки швидко черствіють, але так само швидко відсвіжуються в мікрохвильовці.


Немає коментарів:

Дописати коментар