вівторок, 13 листопада 2018 р.

Рафаело на крекерах


Цей десертик готується дуже швидко, не потребує випікання і довгих маніпуляцій на кухні. Це, без сумніву, величезна його перевага. А ще настрій, який приходить в дім разом з цим тортиком. Одразу ж за ним заходить літо, радість і прекрасний настрій. Тож не бачу причин, щоб приготувати "Рафаело на крекерах" вже і зараз. незалежно від пори  року за вікном.
Інгредієнти: 800 мл молока, 200 г цукру, 1 пачка ванільного цукру, 3 жовтки, 2 пачки пудингу сметанкового чи ванільного (по 40 г), 3/4 скл кокосової стружки, 50 г білого шоколаду, 300 г масла кімнатної температури, 2 пачки солених крекерів по 180 г.
550 мл молока перелити в каструлю, додати цукор і ванільний цукор, довести до кипіння.

До решти молока додати жовтки і пудинг, ретельно вимішати. 

Гаряче молоко зняти з вогню, весь час помішуючи, повільно влити холодне молоко. 

Перекласти суміш на вогонь, весь час помішуючи, довести до загустіння.

 Забрати з вогню, накрити харчовою плівкою, доторкаючись до крему, охолодити.

Шоколад розтопити на водяній бані. 

М'яке масло збити.

 По ложці додати масло до крему, збити.

Додати розтоплений шоколад і кокосову стружку, ще раз збити. 

Форму 24х24 см вистелити пергаментом. 
Викласти перший шар печива. 
Викласти на крекери 1/4 крему, розрівняти.

Зверху викласти печиво, знову крем. 


Має бути чотири коржі. Верхній корж змастити кремом і посипати кокосовою стружкою. 

Загорнути десерт харчовою плівкою поставити в холодильник на 8 годин, краще на ніч.



Прикрасила тортик ягідками, тож тепер дивлячись на його світлини, одразу ж мандрую туди, де живе літо. Обожнюю страви, котрі як машина часу, переносять в якийсь прекрасний час та воскресають в пам'яті найщасливіші моменти з життя.


Тортик вийшов смачним, солені коржі з крекера дуже вдало підкреслюють солодкий крем та утворюють гармонійний та витончений смак. Тож не раджу заміняти солений крекер на солодкий, впевнена від цього смак торта програє.



Хоч назва десерту "Рафаело на крекерах" його смак нагадує мені інший дуже відомий торт. Маю на увазі "Наполеон", виходить така собі лінива варіація цього культового десерту. Тож якщо вам страшно захочеться "Наполеона" можете сміливо приготувати цей смаколик, часу на його приготування піде менше, проте впевнена його смак не залишить вас байдужими.

2 коментарі:

  1. Як завжди рецепт надихає вже сьогодні відтворити його на своїй кухні! Олю, я продовжую заходити до Тебе в гості, віртуально куштуючи всі смаколики , але на жаль зараз зовсім не знаходжу часу на випікання солодощів. Але як тільки з'явиться час і натхнення, я знаю де черпати найкращі рецепти;)

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую, Соля, що заходиш в гості в мій смачний ьлог). Радію цьому щиро. Останнім часом щось трохи закинула його, приділяю йому не так багато уваги, якби хотілося. Тож дякую тобі дуже за натхнення і розуміння, що потрібно і далі постити рецепти. Дякую щиро). Твій блог - один з моїх улюблених, дуже затишний!

    ВідповістиВидалити