середу, 22 травня 2019 р.

Полуничний орео-чізкейк


Нарешті я його дочекалася! Полуничного сезону. Адже я обожнюю полуниці, люблю їх у будь-якому вигляді:). А ще більше мені подобається пора, коли можна досхочу експериментувати на кухні, використовуючи цю неймовірну ягоду. Тож, думаю, скоро в моєму блозі з'явиться чимало рецептів полуничних страв, і не лише десертів. Сьогодні ж пропоную вашій увазі рецепт Полуничного орео-чізкейка.
Інгредієнти. Корж: 200 г печива "Орео" або будь-якого іншого шоколадного печива, 80 г вершкового масла. Мус: 500 мл вершків 20-33%, 2 склянки морожених або свіжих полуниць (450-500 г), 400 г домашнього сиру, 100 г цукру-пудри, 25 г листового желатину (якщо використовуєте порошковий желатин беріть 30 г), 250 г згущеного молока. Додатково: 2 пачки полуничного "Орео" (190 г) або ж схожого печива-сендвіч, бажано з полуничнимм смаком. 

200 г печива змолоти в крихту. 


Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. 

З'єднати печиво з маслом, ретельно вимішати.

Роз'ємну форму діаметром 24 см застелити пергаментом. Висипати в неї суміш масла з печивом, втрамбувати, формуючи корж. Поставити до холодильника.

250 мл вершків збити з цукром-пудрою. Якщо візьмете вершки 20 %, то збити до густої маси не вийде, проте вона значно збільшиться в об'ємі.

Решту 250 мл вершків збити з сиром з допомогою погружного блендера в крем. 

Листовий желатин залити холодною водою залишити набухати. Якщо працюєте з порошковим желатином, то його потрібно буде залити 60 мл холодної води, вимішати, залишити набухати, так як і листовий десь приблизно на 5 хвилин.

Полуниці подрібнити в блендері зі згущеним молоком. Цього разу використовувала вже подрібнену заморожену полуницю, проте ще раз збила її, але вже зі згущеним молоком.    

До збитих вершків додати  сирну масу, злегка збити. 

Додати полуничну суміш, збити міксером до однорідності.

Листовий желатин відтиснути з води, перекласти в іншу ємність та розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. Те ж саме потрібно буде зробити і з порошковим желатином, проте відтискати його не доведеться. 


Додати розтоплений желатин в масу, збити. 

На корж викласти кілька ложок крему.
По колу викласти печиво. 

Решту печива подрібнити руками і додати до маси, ретельно вимішати. 

Вилити масу на корж.

 Поставити до холодильника на мінімум 4 години, а ще краще на ніч. 



Неймовірно смачний та оригінальний торт. У ньому поєднується найулюбленіші смаки багатьох, маю на увазі смак печива "Орео" та полуниць.



Поділюся одним лайфхаком. Желейні торти смакують ще краще, коли їх витягнути з холодильника за півгодини до подачі, тоді структура торта буде ніжною, майже кремовою і танутиме в роті. Смакота.

 

Прикрасила свій тортик мишками з маршмелоу, бо готувала його за кілька тижнів до старту полуничного сезону, втім, як на мене свіжа полуниця та "Орео" дивитимуться на цьому десертику органічніше. Тому експериментуйте з декором, втім не забувайте про ті складники, котрі використовуються для приготування чізкейка. Більшість кондитерів саме такий принцип декорування десерту вважає найбільш правильним.

 

2 коментарі: