четвер, 27 червня 2019 р.

Бісквітний рулет з полунично-вершковим кремом + Швидкий полуничний джем


Бісквіт, вершки та полуниці - це ідеальний тендем мого літа. Тож сьогодні саме з цих складників пропоную приготувати смачний десерт. Сьогодні в меню - Бісквітний рулет з полунично-вершковим кремом. І як бонус - рецепт швидкого полуничного джему.
Інгредієнти. Бісквіт: 5 яєць, 90 г цукру, 75 г борошна, 30 г кукурудзяного крохмалю, 1/2 ч. л. порошку до печива, дрібка солі. Крем: 300 г полуниць, 50 г цукру-пудри, 5 ст. л полуничного джему (можна приготувати спеціально або ж використати магазинну чи домашню заготовку), 500 г вершків 30-33%, 2 пачки загусника до вершків, 1 ч.л. ванільного екстракту або ванільного цукру. Полуничний джем: 500 г полуниць, 250 г цукру, 1-2 ч. л. лимонного соку, 1 ч. л. ванільного екстракту або 1 пачка ванільного цукру, 1 ч. л. агар-агару, 50 мл холодної води.   

Перш ніж перейти до приготування рулет, розпочну з бонусного рецепту, зробимо полуничний джем. Все дуже просто і легко. Полуниці помити, відірвати хвостики. Полуниці помнути або подрібнити блендером. Якщо використовуєте цей пристрій, збивати потрібно дуже обережно і не сильно, щоб лишилися шматки ягід. Агар-агар залити водою, перемішати, залишиити набухати на 10-20 хв. Перекласти пюре в сотейник, поставити на середній вогонь, довести до кипіння, коли суміш почне кипіти та утворюватиметься піна додайте невелички шматок вершкового масла, бувквально 1 ч. л., перемішайте. Завдяки цій маніпуляції піна не буде утворюватися. Додати розчинений агар-агар та лимонний сік, ретельно вимішати, 1-2 хв. проварити. Висипати цукор, ванільний екстракт, перемішати. Довести до кипіння. Варити 4-5 хвилин. Перелити гаряче варення в стерилізовані банки, закрити стерилізованими кришками і можна зберігати до зими. Я ж готуала цей джем спеціально для рулету та млинців, тому просто перелила його в звичайну чисту банку. Холодний джем дуже густий, його смак неймовірно насичений, в міру солодкий та ароматний. 

Духовку розігріти до 200 градусів. Деко 40 на 30 см застелити пергаментом. Відділити жовтки від білків. 

Збити білки з дрібкою солі спочатку на малих обертах, поступово збільшити швидкість. Додати 70 г цукру, збити в стійку піну. 

Жовтки збити з ваніллю та рештою цукру до пишної маси. 

Обережно вимішати білок з жовтковою масою. Змішати просіяне борошно, розпушувач крохмаль, додати до яєчної маси, акуратно вимішати. 

Викласти тісто на пергамент або ж килимок для випічки, розрівняти. Пекти 10-12 хвилин. 

Витягнути бісквіт з духовки, акуратно зняти пергамент, перекласти на чистий кухонний рушничок. 

Загорнути гарячий бісквіт разом з рушником в рулет. Дати охолонути.

Для крему збити  вершки з цукром. 

Додати стабілізатор вершків, збити до густої маси. 

Полуниці помити, обсушити, повідривати хвостики. 200 г полуниць дрібно порізати. 

Додати до крему 2 ст. л. полуничного джему та 200 г порізаних полуниць, вимішати. 


Охолоджений рулет розмотати. 

Змастити 3 ст. л. джему. 

Зверху викласти крем, не весь, десь 100-150 грамів потрібно залишити для верху. 

Скрутити рулет. 

Обгорнути харчовою плівкою поставити в холодильник на 4-8 годин для охолодження.

Перед подачею покрити рулет рештою крему і прикрасити полуницею, що залишилася. 



Цей рулет - це фаворит мого цьогорічного літа. Він дуже смачний. Подобається поєднання ніжного бісквіту та невагомого крему. Впевнена, цей десерт стане справжньою окрасою будь-якого свята.



Смакота. Обожнюю полуниці. Впевнена, що читачі мого блогу знають, що окрім гарбузів, я ще люблю полуниці. Тому влітку завжди намагаюся якомога більше готувати страв з цих ягід, і не лише десертів. До речі за тегом полуниця є чимало класних рецептів.  


 Ароматний, ніжний, домашній, вишуканий, легкий, невагомий, - саме ці епітети як найкраще підходять для характеристики цього рулету. 



Для тих, хто думає, що з рулетами багато мороки, хочу сказати, що ви помиляєтеся, адже витратите не більше часу, аніж для приготування простенького торта. Тому не лякайтеся, а сміливо приступайте до приготування цього десерту. Результат вас приємно здивує.        

Немає коментарів:

Дописати коментар