неділю, 15 грудня 2019 р.

Горіхово-цитрусові тістечка


Зима - ідеаьна пора для випікання печива. Щоправда, цього року, я доволі пізно долучилася до цього творчого і такого класного процесу, як випікання крухих і ароматних тістечок. Але, як-то кажуть, краще пізно, ніж ніколи. Тож сьогодні ділюся зі своїми читачами переписом смачного печива.
Інгредієнти: 250 г борошна, 80 г мигдалю або грецьких горіхів, 100 г цукру-пудри, 200 г холодного масла, дрібка солі, 2 жовтки, цедра з одного лимону, 1 ст. л. холодної води, 1 ст. л. рому, коньяку чи горілки.
В блендері подрібнити горіхи. 

До миски всипати просіяне борошно, горіхову крихту, цукор-пудру, дрібку солі, цедру лимона і порізане масло.

 Перетерти руками усі складники до утворення вологої крихти. 
Додати жовтки, воду і алкоголь - замісити м'яке тісто. 


Сформувати плаский корж, обгорнути харчовою плівкою, поставити в холодильник 30-60 хвилин.

Розкачати охолоджений корж в пласт. 


Вирізати спеціальними формами тістечка. 

Викласти печиво на деко вистелене пергаментом. 


Пекти в розігрітій до 170 градусів 12-15 хвилин.



Печиво виходить неймовірно крухими та ароматними. Горіхи та лимонна цедра додають тістечкам святкових ноток.




Тістечка дуже швидко готуються і так само швидко зникають, адже неймовірно смачні. Цього року - це точно моє найулюбленіше зимове печиво.




До речі, такі тістечка стануть класним презентом до свят. Для цього просто спакуйте готове печиво в красиву коробку і сміливо даруйте своїм друзям. Впевнена, вони оцінять такий подарунок.

Немає коментарів:

Дописати коментар