пʼятницю, 27 грудня 2019 р.

Рогалики з сирного тіста


Рогалики – це випічка, родом з мого дитинства. Адже моя матуся, ще той кулінар, частенько радувала нас з братом таким видом печива. Тому, коли отримала чергове завдання від редакції «Хочу. ua» про рецепт рогаликів, одразу ж подзвонила мамі. Вона, як супер-героїня одразу ж примчала на допомогу і не з порожніми руками, а зі своєю кулінарною книжкою. Рецепт цього десерту надзвичайно простий і складається лише з 4 складників. Для тіста нам знадобиться лише борошно, домашній сир і масло, а для начинки – будь-яке густе повидло чи «Нутелла».


Інгредієнти: 300 г борошна, 300 г домашнього сиру, 300 г масла чи маргарину, густе повидло (використовувала апельсинове) і «Нутелла», адже робила рогалики з різними начинками, цукор-пудра для посипки. Так, так - це всі складники. В тісто не йде ні цукру, ні солі, ні розпушувача до тіста, яєць чи ще чогось, лише те, що вказано вище. В результаті виходять надзвичайно смачні рогалики, чимось схожі на краусани.
Борошно просіяти на стільницю, додати холодне масло і посікти ножем з борошном, час від часу перетираючи руками борошно з маслом.

Додати сир та замісити м’яке тісто, при потребі підсіяти ще борошна.

Готове тісто завернути в харчову і поставити до холодильника мінімум на годину. Чим довше тісто охолоджуватиметься, тим краще для нього. У мене цей процес зайняв десь 5 годин.

Тісто поділити на 4 рівні частини.

З кожної частини тіста сформувати кульку однакового розміру.

Розкачати коло, товщиною десь 3 мм.

Розрізати на 8 частин-трикутничків.

На широкий край трикутника викласти начинку, у мене це апельсиновий джем або «Нутеллу».

Завернути рогалик, злегка затискаючи краї, щоб начинка не витікала.


Готовий вибір легенько вигнути та викласти тонким крайчиком донизу на застелене пергаментом деко. І так повторюємо 31 раз, адже з цієї порції вийде 32 рогалики.

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.

Теплі рогалики викласти на кльош та щедро посипати цукром-пудрою.


Це найсмачніші рогалики, котрі я коли-небудь їла. Тісто чимось нагадує слойоне і в поєднанні з улюбленою начинкою утворюється гармонійний тандем.



До речі, якщо ви хочете стовідсотково застрахуватися від витікання начинки, замість повидла можете використате халву. Впевнена, результат вас здивує. Ідея, хоч і проста, але доволі оригінальна і, найголовніше, смачна.



До приготування цих рогаликів, мені здавалося, що це доволі трудомісткий процес. На щастя, помилилася, на практиці приготування рогаликів виявилося простим та легким, особливо, коли все контролює моя мама, котра за своє життя навипікала безліч рогаликів:).



Смачної зими і радісного випікання різноманітних смаколиків!

Немає коментарів:

Дописати коментар