Ніжний, яскравий, немовірно смачний та оригінальний. Всі ці епітети підходять для характеристики сметанного сирника "Мозаїка", рецептом якого хочу з вами сьогодні поділитися. Його рецепт знайшла у моєму улюбленому кулінарному журналі "Сучасна кухня", і одразу вирішила приступити до його приготування.
Інгредієнти. Основа: 240 г печива "До кави", 100 г масла, 2 ст. л. цукру, дрібка солі. Сирна маса: 300 г домашнього сиру, 80 мл вершків, 500 г сметани жирністю 20-22%, 160 г цукру, 4 яйця, 1 ч. л. ванільного цукру, 30 г какао, 170 г м'якої карамелі (цукерок типу тофі).
Печиво подрібнити в крихту.
Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані.
До крихти печива додати цукор і сіль, вимішати. Додати масло, вимішати.
Форму, діаметром 24 см вистелити пергаментом, викласти крихту, втрамбувати формуючи корж.
Сир збити з вершками погружним блендером до однорідності.
Додати цукор, ванільний цукор та сметану, ретельно збити.
Додати яйця ще раз збити. Виходить доволі рідка маса. Втім не переживайте, в процесі випікання вона загусне.
Цукерки порізати, викласти у каструлю з товстим дном, розтопити на водяній бані, постійно помішувати і стежити, щоб не пригоріли.
До однієї маси додати какао, збити.
До іншої - розтоплену карамель, збити погружним блендером. Можуть залишитися часточки карамелі, це не критично.
Форму з сирником щільно обгорнути фольгою.
В підпечений корж вилити білу масу.
Акуратно суцільною цівкою по колу з невеликої висоти влити по черзі кольорові маси. Важливо, щоб всі маси не перемішалися.
У велику форму налити кип'яток, помістити форму з сирником так, щоб вода сягала половини його висоти.
Пекти в розігрітій до 160 градусів духовці 1 годину 30 хвилин. Охолодити.
Немає коментарів:
Дописати коментар