Інгредієнти: 4 великих жовтки, 220 г вершкового масла або маргарину кімнатної температури, 1 склянка цукрової пудри (120 г) + додаткова цукрова пудра для посипання готового печива, 3/4 склянки меленого мигдалю (80 г), 3 склянки борошна (450 г), 1/4 ч.л. порошку до печива, 1/4 ч.л. солі, 1 ч.л. потертої цедри лимона, 1 ч.л. ванільного цукру або екстракту. Додатково: 3/4 скл. густого смородинового чи іншого варення.
Це дуже смачний блог! Тут я описуватиму свої кулінарні експерименти та експромти. Адже смачні страви - моя пристрасть і життя. Перший свій кулінарний шедевр "Чорний торт" створила в 4 роки, щоправда з піску:). Ніхто його не пробував, але всі тішилися. Тож в цьому інтернет-просторі теж готуватиму. Для себе, щоб нарешті мати всі рецепти прикупі. І, звичайно, для вас, адже світ без супів та тортів був би прісним та нецікавим. Тож усім, смачного і вдалих кулінарних експериментів та експромтів.
вівторок, 12 січня 2021 р.
Лінцерське печиво. Варіант №2
Серед моїх тістечкових фаворитів першість, безперечно, за Лінцерським печивом родом з Австрії. Декілька років тому, я вже ділилася на сторінках свого блогу рецептом цієї ароматної та атмосферної випічки. І ось сьогодні знову виршила присвятити новий допис цьому смачному десертові і поділитися ще однією варіацією на тему Лінцерського печива.
Збити вершкове масло та цукрову пудру до легкої та пишної маси.
Окремо віночком збити жовтки до однорідності, додати лимонну цедру, екстракт ванілі та мигдалю, перемішати. Вилити до масляної суміші, збити.
Якщо використовуєте цілий мигдаль, його потрібно подрібнити у блендері в дрібну крихту. Так як я використовувала готове мигдалеве борошно, то цей крок пропустила. До речі, мигдаль можна замінити грецькими горіхами. В окремій мисці просіяти борошно, додати порошок до печива та сіль, вимішати.
Додати цю суміш та подрібнені горіхи до чаші комбайна з масляною сумішшю, вимішувати до з'єднання усіх складників. Вийде м'яке тісто.
Сформувати з тіста два диски чи кулі обгорнути харчовою плівкою і поставити до холодильника на 30-60 хвилин.
Розкачати тісто в пласт, вирізати з допомогою спеціальної форми печиво довільної форми.
Викласти на застелене пергаментом деко.
З іншого шматка тіста також розкачати пласт, проте цього разу по середині кожного печива потрібно вирізати дірочку меншого діаметру. Її форма буде залежати від підручних засобів та вашого бажання. Також викласти ці заготовки на деко вистелене пергаментом. Серединки від печива з отворами також викласти на деко і спекти.
Пекти в розігрітій до 190 градусів духовці 10-12 хвилин або до золотистості. Пильнуйте, щоб не претримати печиво в печі. Печиво з отворами викласти на дошку, посипати цукровою пудрою.
Кожну половинку тістечка без дірочки змастити джемом.
Накрити печивом з віконечком. Повторити цю маніпуляцію з усіма заготовками.
Це печиво у мене асоціюється з Новим роком та Різдвом і загалом із зимою. Адже, коли на вулиці холодно і сніжно, так хочеться закутатися в теплий плед і смакувати ароматною домашньою випічкою у тандемі з теплим чаєм. І цей варіант тістечок, як на мене, ідеально для цього підійде.
Крухе мигдалеве печиво з яскравим смаком та прошарком ароматного джему - це справді дуже вдалий та виграшний тандем. А ще таке печиво можна скласти в красиву коробку чи банку і подарувати своїм рідним чи близьким на свята.
Усім смачної і теплої зими! І нехай у Вашому домі витає аромат щойно спеченої випічки! Саме так, мабуть, пахне щастя:).
Схожі рецепти
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар