Інгредієнти. Тісто: 100 мл молока, 100 мл води, дрібка солі, 1 ч. л. з гіркою цукру (10 г), 4 яйця, 140 г борошна, 80 г масла. Крем: 600 мл молока, 150 г цукру, 60 г кукурудзяного крохмалю, 2 яйця, 1 ч. л., 200 г масла, 1 ч. л. ванільного цукру.
Духовку розігріти до 250 градусів. В сотейнику з'єднати молоко, воду, сіль, цукор, масло, довести до кипіння, щоб з'явилася піна.
Борошно просіяти в чашу комбайну.
Залити гарячу суміш в борошно, збити.
Повернути тісто в сотейник, поставити на середній вогонь і, розминаючи, підсушити впродовж 1-2 хвилин. На дні каструлі має утворитися скоринка.
Перекласти тісто в чашу комбайна чи миску, охолодити до температури 50-60 градусів. Щоб швидше остигло, можна пробити міксером чи комбайном.
Яйця збити блендером до однорідності.
Додати збиті яйця в тісто невеликими порціями, вимішати до однорідності.
Перекласти половину тіста у форму, застелену пергаментом, діаметром 22-24 см.
Поставити пекти в розігріту до 250 градусів духовку без конвекції - одразу вимкнути. Через 15 хвилин включити духовку на 170 градусів і пекти ще 20 хвилин. Після знизити температуру до 150 градусів і підсушити корж ще 10 хвилин. В процесі випікання в жодному разі не потрібно відкривати духовку!!!
Так само спекти другий корж. Щоб тісто не обвітрилося поки чекатиме своєї черги на випікання, потрібно закрити його харчовою плівкою в контакт.
В сотейник вилити 450 мл молока, решту відкласти. Поставти на вогонь, довести до кипіння.
В цей час яйця розбити в миску, додати цукор, ванільний цукор, перемішати віночком.
В цю ж суміш додати крохмаль, ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Щоб було зручніше вимішувати, поступово додати решту молока, що залишилося.
Яка ж вага гарна і апетитна. Я звикла пекти з апельсиновим кремом і шматочка апельсину. Але Вашу спробую обов'язково ❤️
ВідповістиВидалитиЗ апельсиновим кремом та шматочками апельсину, иаюбуть, неймовірно смачно! Владого готування!
ВидалитиC51EA
ВідповістиВидалитиsightcare
pubg mobile uc