середа, 10 лютого 2021 р.

Двохколірне пісочне печиво

 Домашнє пісочне печиво - це мій улюблений смаколик холодних пір року. Обожнюю пекти печиво, починаю активно це робити восени і закінчую наприкінці зими. Ця випічка ладна творити дива, наповнювати оселю затишком, неймовірним ароматом, винятковим настроєм та смаком. Тож сьогодні у меню мого блогу - Двохколірне пісочне печиво. Під цією назвою ховається два види надзвичайно смачних тістечок - шоколадних і ванільних. Гайда готувати.

Інгредієнти. Для ванільного печива: 130 г борошна, 100 г вершкового масла, 50 г цукрової пудри, 1 жовток, 1 ч. л. ванільного цукру чи ванільного екстракту, дрібка солі. Для шоколадного печива: 100 г борошна, 100 г вершкового масла, 50 г цукрової пудри, 1 жовток, 30 г какао, дрібка солі.

Починаємо готувати ванільне печиво. Масло кімнатної температури, перетерти з  просіяним борошном, цукровою пудрою, сіллю та ванільним цукром до утворення вологої крихти. 


Додати жовток, замісити тісто.



 Обгорнути харчовою плівкою, поставити в холодильник на 30 хвилин. 


Для шоколадного тіста у мисці змішати просіяне борошно, какао, цукрову пудру і какао.


Додати масло, перетерти усі складники до утворення вологої крихти. Додати жовток і замісити м'яке тісто.


 Обгорнути тісто харчовою плівкою плівкою і поставити до холодильника на 30 хвилин.


Тісто розкачати в пласт, краще це зробити на листі пергаменту, тоді з ним буде легше працювати. Тісто розкачувала по черзі. Залишки з шоколадного та ванільного тіста вирішила об'єднати і зробити мікс двох кольорів в одному печиві. 


Вирізати з допомогою формочок тістечка довільної форми. 


Перекласти тістечка на вистелене пергаментом деко. Майте на увазі, що тісто виходить дуже ніжне, тож його потрібно перекладати на деко акуратно, щоб не деформувати. 


Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 10-12 хвилин.



Печиво виходить ароматним і надзвичайно крухим, у роті розсипається на тисячу шматочків. У шоколадного печива насичений смак какао, ванільне - більш ніжне. Обидва - надзвичайно смачні. 





Жодне магазинне печиво не зрівняється з домашніми тістечками. Ні смаком, ні складом. А ще варто додати, що під час його приготування ви отримаєте неймовірні емоції і задоволення від процесу, адже випікання печива - це справжня магія.  





Смачних експериментів. Радісних моментів! Яскравого життя!




1 коментар: