Домашнє пісочне печиво - це мій улюблений смаколик холодних пір року. Обожнюю пекти печиво, починаю активно це робити восени і закінчую наприкінці зими. Ця випічка ладна творити дива, наповнювати оселю затишком, неймовірним ароматом, винятковим настроєм та смаком. Тож сьогодні у меню мого блогу - Двохколірне пісочне печиво. Під цією назвою ховається два види надзвичайно смачних тістечок - шоколадних і ванільних. Гайда готувати.
Інгредієнти. Для ванільного печива: 130 г борошна, 100 г вершкового масла, 50 г цукрової пудри, 1 жовток, 1 ч. л. ванільного цукру чи ванільного екстракту, дрібка солі. Для шоколадного печива: 100 г борошна, 100 г вершкового масла, 50 г цукрової пудри, 1 жовток, 30 г какао, дрібка солі.
Починаємо готувати ванільне печиво. Масло кімнатної температури, перетерти з просіяним борошном, цукровою пудрою, сіллю та ванільним цукром до утворення вологої крихти.
Додати жовток, замісити тісто.
Обгорнути харчовою плівкою, поставити в холодильник на 30 хвилин.
Для шоколадного тіста у мисці змішати просіяне борошно, какао, цукрову пудру і какао.
Додати масло, перетерти усі складники до утворення вологої крихти. Додати жовток і замісити м'яке тісто.
Тісто розкачати в пласт, краще це зробити на листі пергаменту, тоді з ним буде легше працювати. Тісто розкачувала по черзі. Залишки з шоколадного та ванільного тіста вирішила об'єднати і зробити мікс двох кольорів в одному печиві.
Вирізати з допомогою формочок тістечка довільної форми.
Перекласти тістечка на вистелене пергаментом деко. Майте на увазі, що тісто виходить дуже ніжне, тож його потрібно перекладати на деко акуратно, щоб не деформувати.
Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 10-12 хвилин.
Печиво виходить ароматним і надзвичайно крухим, у роті розсипається на тисячу шматочків. У шоколадного печива насичений смак какао, ванільне - більш ніжне. Обидва - надзвичайно смачні.
şırnak
ВідповістиВидалитиağrı
maraş
yalova
zonguldak
2L3