Ще з дитинства обожнюю яблучну випічку. У мене до неї справжні сентименти, можливо тому, що в моєму дитинстві завжди були дуже смачні яблучні пироги, які пекла моя бабуся і мама. Згодом і я експерементувала з яблучною випічкою. Сьогодні в блозі пропоную рецепт Нормандського яблучного пирога, родом з Франції. Цей перепис знайшла в інстаграмі Ольги Мартиновської.
Інгредієнти. Тісто: 250 г борошна (можна частину замінити мигдалевим або іншим горіховим борошном), 120 г вершкового масла, 4 ст. л холодної води, 1 яйце, дрібка солі. Начинка: 4-5 середніх яблук (я брала маленькі домашні яблука, тому на цей пиріг пішло 13 штук), 250 г сметани, 4 яйця, 50 г мигдалевого або іншого горіхового борошна, 100 г цукру, кориця, мигдалеві пелюстки для декору.
Просіяти борошно в миску, додати порізане холодне масло. Швидко розтерти руками до утворення вологої крихти.
Додати яйце і воду, швидко замісити м'яке тісто.
Викласти тісто у форму 26-30 см, наколоти виделкою, обгорнути плівкою та поставити в холодильник.
Яблука почистити, порізати на 8 частини. Я різала на 4 частини, бо в мене були маленькі яблука. Поставити в холодну воду з лимоном, щоб не чорніли.
Яйця збити віночком з сметаною, цукром, мигдалевим борошном.
Немає коментарів:
Дописати коментар