Поки ще сезон кабачків потрібно встигнути приготувати якомога більше страв з них. Принамні, я намагаюся втілити в життя це твердження. Тож сьогодні публікую рецепт смачного кабачкового пирога. Смачний і простий у приготуванні, словом, все як я люблю:).
Інгредієнти: 700 г молодих кабачків, 3 яйця, 20 г оливкової олії, 120 мл молока, 120 г борошна, 1 ч. л. порошку до печива, 80 г твердого сиру, пучок кропу або петрушки, чебрець, сіль, сухий часник.
Кабачки порізати тонкими кружальцями. Відкласти.
Зелень дрібно порізати.
Сир натерти на грубій терці.
В мисці змішати яйця, молоко, борошно, порошок до печива, сіль і приправи. Збити щоб не було грудочок.
Додати тертий сир (трішки сиру залиште для посипання), ще раз вимішати.
В суміш викласти кабачки, ретельно вимішати.
Пекти в розігрітій до 200 градусів духовці 40 хвилин.
Пиріг виходить надзвичайно смачним і ніжним. Рекомендую подавати зі сметаною. Якщо хочете більш пікантного смаку, то зробіть часниковий соус. Просто додайте до сметани 1-2 зубці часнику.
Дуже смачна запіканка, така ніжна. Я дуже люблю цукіні, то ж використала їх.
ВідповістиВидалити