Цей рецепт сподобається тим, хто не хоче витрачати час і нерви на дріжджову випічку. Готується така паска доволі швидко. Виходить надзвичайно смачною і в міру солодкою. А яскрава ягідна желатинова глазур додає їй барв, оригінальності і неповторності.
Інгредієнти. Для тіста: 200 г кисломолочного сиру, 100 г м'якого масла, 100 г цукру (4 ст. л), 2 яйця, 150 г борошна, 8 г порошку для печива, 70 г в'яленої журавлини (вишні або родзинок чи інших улюблених сухофруктів). Для глазурі: 60 г ягідного пюре (чорниця, смородина, малина), 120 г цукру, 7 г желатина + 25 г холодної води.
Важливо, щоб всі складники для тіста були кімнатної температури. Сир перетерти через дрібне сито.
М'яке масло збити з цукром до однорідності, можна міксером або вручну. Додати яйця, ще раз збити.
Додати перетертий через сито сир, змішати до однорідності.
Додати просіяне борошно та порошок до печива, ретельно перемішати комбайном або лопаткою. Буде м'яка, доволі липка маса.
Додати журавлину або інші сухофрукти, вимішати.
Викласти тісто у паперову форму, заповнити на 3/4, розрівняти, постукати дном по столу. З цієї норми виходить дві паски, діаметром 11 см і 4 пасочки, діаметром 7 см.
Пекти в розігрітій до 170 градусів духовці 50-60 хвилин. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою. Правило незмінне: суха шпажка - паска готова. Час приготування може бути і меншим, адже буде залежити від величини пасок і особливостей вашої духовки. Якщо верх паски буде сильно рум'янитися, накрийте фольгою. Паски витягнути з духовки, охолодити. Зняти паперові форми.
А поки печуться паски, готуємо глазур. Желатин залити холодною водою, перемішати, поставити набухати.
Чорниці, я брала заморожені, збити в блендері, перетерти через сито.
60 г пюре перекласти в сотейник, висипати цукор, перемішати. Поставити на вогонь, постійно помішуючи, прогріти, щоб цукор розчинився. Можна довести до кипіння. Не кип'ятити. В гаряче ягідне пюре додати желатин, перемішати.
Збивати міксером або комбайном до повного остигання глазурі. Суміш має посвітліти, збільшитися в об'ємі. Вона буде схожою на маршмелоу.
Немає коментарів:
Дописати коментар