четвер, 25 квітня 2024 р.

Крухі тістечка з мигдалем


Передвеликодній час - це, звичайно, час дріжджової випічки: пасок, панетонів і крафінів. Але й не тільки. Особисто, я дуже люблю пекти різноманітне печиво. Цей рік не став винятком. Тому сьогодні хочу поділитися з читачами свого блогу переписом крухих тістечок з мигдалем. Саме його планую пекти своєму синочкові до святкового кошика.

 Інгредієнти: 350 г борошна, 0,5 скл цукрової пудри, 2 жовтки, 200 г масла або маргарину, 2 столові ложки холодної води, дрібка солі. Додатково: 100 г мигдалевих пластівців або подрібнених волоських горіхів, 2 білка, цукор для посипання.

Жовтки відділити від білків.

Борошно просіяти в миску, додати цукор-пудру, сіль, перемішати.

Додати порізане шматочки холодне масло. 

Швидко перетерти руками до утворення вологої крихти. Потім додати жовтки і холодну воду, замісити однорідне м'яке тісто. 

Загорнути у харчову плівку, поставити в холодильник на 1-2 години., або ж на ніч. 

Стільницю посипати борошном, розкачати тісто в пласт товщиною близько 0,5 см. 

Вирізати тістечка спеціальними формочками. Так як на носі Великдень, то в рух пішли "яєчка", "кролики" і "курчатка". Викласти на деко вистелене пергаментом. 

Тістечка змастити яєчним білком, посипати цукром і мигдалевими пластівцями. Можна злегка притиснути руками.



Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.




Печиво виходить, крухим, в міру солодким, і щонайважливіше - неймовірно смачним. Думаю, що такі тістечка гарно підійдуть для дитячого кошика.




З мигдалевими пластівцями виходить дуже смачно. Але можна, наприклад, замість них посипати січеними волоськими горіхами. Впевнена, також буде смачно. Пригадую, що моя бабуся Парасковія саме так і робила. В дитинстві, то було моє улюблене печиво.




Смачних свят! І нехай все вдасться!

Немає коментарів:

Дописати коментар