середу, 1 квітня 2015 р.

Травневий салат, або Вишуканий буряк


Мабуть, усі ще з дитинства пам'ятають, що буряк дуже корисний і його потрібно їсти чи не щодня. І це не дитячі казочки, а чистісінька правда. А от недавно я надибала в одному з журналів дуже вишуканий і легкий, що в приготуванні, що в засвоюванні, салат з буряка. Тепер рекомендуватиму його усім як на щодень, так і до святкового столу.
Інгредієнти. 1 буряк середнього розміру, листя салату, рукола, половинка ялтинської або синьої салатної цибулі, 100 грамів бринзи (можна замінити моцарелою, але тоді смак салату буде ніжнішим і не таким пікантним як з бринзою), жменька грецьких горіхів, 3 столові ложки оливкової олії, 1 чайна ложка бальзамічного оцту, дрібка цукру, сіль за смаком, готова суміш прованських чи італійських трав. 
Буряк зварити, остудити, почистити і нарізати тонкими скибочками. Салати помити, посушити і порвати. 

Цибулю нарізати півкільцями. Для заправки змішати олію з оцтом, дрібкою цукру, сіллю та травами, збити до однорідної консистенції. Половину заправки додати до буряка і пермішати. 

Іншу частину - вимішати з листями салату та цибулею, додати бринзу, залишивши трішки для посипання готового салату. Тоді додати буряк - ще раз вимішати. 

Останній штрих - посипати залишками бринзи та горіхами.   







 


Немає коментарів:

Дописати коментар