вівторок, 14 квітня 2015 р.

Смачна фотосесія, або Смак красивої кулінарії


Цей пост буде дещо незвичним та іншим, аніж усі попередні та, мабуть, наступні пости у цьому блозі, адже тут буде багато фотографій та майже не буде рецептів. Це історія про процес приготування їжі через фотооб'єктив.


Отже, 8 березня, в день весни та краси, в день коли кожній порядній жінці годиться проводити на кухні, я вирішила не відступати від традиції та зважилася на кулінарну фотосесію. Її автор Сергій Мосевич та його найдорожчий асистент Яна Доценко перетворили цей день на справжній смачний фото-експеримент, до смаку приправлений креативом, веселощами та, звісно, ароматом їжі.
Ранок починається з кави, а кулінарні експерименти з пошуку страви, яку хочеться приготувати. Дуже часто, навіть фотографія, без детального рецепту може надихнути на приготування вашого чергового смачного шедевру.


Найкращим натхненником все ж таки є люди, яких ви любите!
Надихати можуть і продукти, котрі живуть у вашому холодильнику:). Мене найбільше надихає гарбуз. Це вже склалося історично:)
 З яблук та апельсинів можна зготувати пиріг, варення чи просто зварити компот:)
 Інгредієнти, що ідеально підходять для легкого та корисного салату!
 Ну і який гарнір без рису та пасти, а солодка та несолодка випічка - без борошна різних видів.
Страву придумали, пора подумати й про одяг для кухні. Фартух та косинка найкраще для цього підійдуть:).  

 А готувати будемо салат, його рецепт народився під час самої фотосесії, просто покришила все те, що підготувала для неї заздалегідь. Вийшло смачно!

 Рецепт цього салату, який легко можна назвати "Овочева фотосесія", дуже простий. Рвемо листя салату, викладаємо на тарілку, трішки солимо, скроплюємо оливковою олією. Перець ріжемо на шматки, помідорки чері - на половинки, синю цибулю - пів кружальцями. Куряче філе натираємо сіллю та готовою сумішшю прованських трав, обсмажуємо на сковороді з обох боків до готовності. Спочатку на сильному вогні до рум'яної скоринки, а потім на меншому - тушимо під кришкою. Даємо курці трішки охолонути і ріжемо величенькими шматками. Далі помідори, перець, цибулю та курку викладаємо на тарілку з салатом.

Останній штрих заправка. Вона дивовижна і виручає завжди та смакує до різних салатів з найрізноманітнішими складниками. Для заправки змішайте гірчицю з цілими зернами, оливкову олію, суміш прованських чи італійських трав, дрібку солі, мед, додати трішки соку з лимона.

Вуаля - салат готовий, а рецепт цього жовтогарячого гарбузового тарта - тут.
Салат зготували можна й трішки похуліганити))...
 ...Поперевертатися догори ногами:))).
 А вже після креативних експериментів можна й трішки заспокоїтися й бути серйозною та порядною ґаздинею:).
 Те що знизу:))), або Порядність завжди ходить разом з непорядністю:).
 

Робота з борошном та тістом - справжня психотерапія, а коли ви ще вдягнуті в красиву, і що найважливіше, чорну сукню:), - тоді ефект буде в стократ кращим. Адже, життя, то суцільні контрасти:) 


 Основний секрет вдалих вареників, пирогів, пляцків, тістечок.... - готувати з любов'ю.
 ...та не боятися забруднитися:)))...
 Бо під час приготування тіста борошно може бути й на окулярах:).
 Хто з качалкою, та й ґаздиня! А ви спробуйте з цим посперечатися:)
 А тарт вийшов надзвичайно смачним! Не вірите - зготуйте і поділіться враженнями!
От і все! Отакий у мене був весняний ранок на кухні. Було багато радості, сміху, веселих історії, вдалих кадрів, смачних страв і яскравих кольорів! Обіцяю й надалі тішити своїх читачів рецептами смачних страв, думаю навіть дуже скоро, адже Великдень - благодатна пора для кулінарних експериментів! І ще раз дякую усім, хто зробив цю фотосесію такою незабутньою, а це Яна, Сергій та мій чоловік Ігор.   
P.S. Не лише кулінарія - гарна психотерапевтична техніка:)), фотосесія також творить дива, поганий настрій відганяє на довго, перевіряла на собі:).

2 коментарі:

  1. Оля, сиджу з чашкою чаю і поки є час переглядаю улюблені блоги, звичайно зайшла до Тебе в гості;) Одразу ж скажу, що фотосесія шикарна!!! Навіть не знаю як це пояснити, от таке враження що зйомки проводились десь у Франції:) дуже цікаво було розглядати кожну фотографію і коментарі сподобались:) відчувається що час ви провели дуже класно!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Завжди тішуся, коли ти Соля заходиш на мій блог, бо сама люблю ходити до тебе в гості). щодо фотосесії і справді дуже класно провели час, дуже цікавий та класний досвід). дякую за такі гарні слова, насправді зйомки були у Франківську на моїй кухні, може ще колись і Франції пофоткаюся)).

      Видалити