суботу, 28 березня 2015 р.

Салат з гарбуза, з горіхами та журавлиною


Ура, весна! І одразу захотілося легкого і кольорового салату. І тут в пригоді став гарбуз, для мене це універсальний овоч, який смакує в будь-яку пору року.


Інгредієнти. 150 грамів почищеного від шкірки та серцевини гарбуза, листя салату, рукола, 100 грамів бринзи, жменька грецьких горіхів, жменька журавлини, сіль за смаком, готова суміш італійських чи прованських страв, 4 столові ложки оливкової олії, 1 чайна ложка бальзамічного оцту.

Гарбуз миємо, чистимо вд шкірки та серцевини і нарізаємо кільцями, а потім пополам. Якщо кіляця великі, то перерізаємо їх чотири частини. Солимо, додаємо трав, поливаємо олією і добре вимішуємо.

Форму застеляємо пергаментом, викладаємо гарбуз.

Запікаємо в духовці, розігрітій до 200 градусів до готовності. Тут треба пильнувати, щоб гарбуз не підгорів знизу.
Листя салату та руколу миємо та висушуємо, рвемо на шматочки та вистеляємо ними тарілку, солимо та скроплюємо заправкою. Для заправки змішуємо бальзамічний оцет з олією, солимо, додаємо трав. На салат викладаємо скибки гарбуза, посипаємо бринзою, горіхами та журавлиною, заправляємо рештою заправки. От і все - салат готовий до споживання!








Накладаємо в  порційні тарілки - і їмо!
Дуже смачно, горішки та журавлина гармонійно доповнюють смак страви.
Цар овочів для мене - гарбуз:)! Таки гарубзових відтінків в салаті найбільше:).




Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар