суботу, 30 травня 2015 р.

Вальфдорський салат


Це дуже відомий салат, який народився 1893 року в Нью-Йорку. Тоді його вміст обмежувався лише трьома складниками: яблуками, селерою та майонезом. Згодом салат вдосконалювався, в нього почали додавати грецькі горіхи, виноград чи родзинки. Також кулінарні експерементатори заміняли яблука грушами, майонез йогуртом, селеру - ананасом, та доповнювали курячим м'ясом чи тунцем. Я пропоную майже класичний рецепт з деякими доповненями, які роблять його дуже смачним. Саме цим рецептом хочу попросити пробачення у своїх читачів за мою тривалу відсутність на сторінках мого смачного блогу.
Інгредієнти. 2 кисло-солодких яблук середнього розміру (найкраще підійдуть сорти грені-сміт та семеренко), 2 стебла селери, 50-80 грамів грецьких горіхів. Для заправки: четвертинка лимону, 2 ч.л. діжонської гірчиці, 2-3 столові ложки майонезу (можна замінити домашнім йогуртом, сметаною чи кефіром), сіль, готова суміш прованських чи італійських трав. Листя салату для подачі.
Вальфдорський салат готується дуже швидко, не встигнете змигнути оком як у вас на столі вже стоятиме ця дуже корисна і смачна страва. Тож рекомендую приступити до приготування без зволікань. Яблука миємо, обсушуємо, розрізаємо навпіл, виймаємо серцевину і нарізаємо соломкою.

Порізані яблука скроплюємо лимоном, щоб не почорніли.

Селеру також миємо та обсушуємо і нарізаємо тонкими скибочками. Горіхи ріжемо. Яблука з'єднуємо з селерою та горіхами, солимо до смаку.

Тарілку вистеляємо салатом, викладаємо на нього Вальфдорський салат.

Для заправки з'єднуємо майонез (пробувала заміняти майонез жирним кефіром, виходило досить смачно), лимонний сік та гірчицю, трішки солимо, додаємо трав. Добре вимішуємо і виливаємо на салат.
Ось і все Вальфдорський салат готовий. Справді промайнула лише мить.
 З кислими яблуками він виходить свіжим та пікантним, в принципі можна брати більш солодші сорти. 


Смачного та корисного літа усім!

Немає коментарів:

Дописати коментар