середу, 7 жовтня 2015 р.

Запіканка "Ніжна печінка"

Це надзвичайно ніжний та смачний печінковий паштет, його можна нарізати шматками і подавати до святкового чи буденного столу як закуску, а можна щедро мастити на хліб та смакувати так. Словом, спробуйте, не пошкодуєте.
Інгредієнти: 1 кг курячої (чи будь-якої іншої) печінки, 1 морква, 2 середнього розміру цибулини, 3 яйця, 100 г сметани, зелень петрушки, чебрець, 2-3 дрібки меленого мускатного горіха, сіль, перець за смаком.
Печінку помити, нарізати на шматки. 

Моркву натерти на грубій тертці, цибулю порізати крупними шматками. 

В чаші блендера подрібнити до однорідної маси печінку, моркву, цибулю, яйця, сметану, петрушку, чебрець.
 Печінкову масу посолити до смаку, додати чорний перець та мускатний горіх, вимішати. Форму для запікання, я використовувала керамічну, змастити маслом та викласти суміш.
 Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Цей рецепт підглянула в блозі http://alenakogotkova.com. Там є чимало смачних страв і таких же фотографій, а ще там є багато рецептів смаколиків для найменших чи не з першого дня їхнього життя:).
З чорним хлібом запіканка смакує на "ура", в принципі і без нього теж. Думаю, навіть ті, хто не дуже полюбляють страви з печінки зацінять цей ніжний паштет:).





Смачного життя!

3 коментарі:

  1. Вчора побачивши рецепт цієї запіканки, ще довго не могла забути про неї, мушу попробувати! Тим більше я полюбляю страви з печінки:) і дякую за посилання на цікавий сайт, тема дитячого харчування для мене є актуальною)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Тішуся, що догодила і рецептом запіканки,і посиланням на сайт:). А ця печінкова запіканка - супер:), спробуй і поділися враженнями:).

      Видалити
    2. Вчора приготувала і ми з чоловіком були в захваті!!! Сьогодні буду пригощати батьків, думаю їм теж сподобається) єдине що вибрала завелику форму і запіканка не така "пишна" як в тебе, але це дрібниці:) на наступний раз зроблю в меншій формі) ще раз дякую за таку смакоту!

      Видалити