середу, 4 травня 2016 р.

Сирно-малиновий торт


Віднедавна цей тортик став моїм фаворитом, адже він легкий, смачний і готується без зайвих зусиль. В ньому гармонійно поєднується шоколадний бісквіт, сирна маса і малинове желе. Словом, смакота.
Інгредієнти. Для тіста: 4 яйця, 1 дрібка солі, 2/3 скл. цукру, 2/3 скл. борошна, 1,5 ст. л. какао, 2 ст. л. олії, 2 ст. л. води, 1/2 ч. л. порошку до печива. Для малинового шару: 500 г мороженої чи свіжої малини, 2 пачки малинового желе, 600 мл окропу, 1 пластинка листового желатину. Для сирної маси: 700 г сиру, 250 мл вершків, 100 г цукру, 2 ст. л. малинового варення, 5 ч. л. желатину, 100 г холодної води.
Яйця збити з цукром і сіллю до пухкої маси. Потім додати воду та олію і перемішати.
В мисці чи тарілці змішати просіяні борошно, какао, порошок до печива.
Какао з борошном та розпушувачем додати до яєчної суміші і вимішати до однорідної маси.
Тісто вилити в роз'ємну форму для випічки 24-26 см., вистелену пергаментним папером. Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Охолоджений корж розрізати на дві частини.
 З верхнього коржа акуратно зрізати верхівку, якщо він у вас вийшов зі значною горбиком:). 

1 лист желатину залити холодною водою. Залишити набухати на 5 хвилин. Вміст пакетів желе розчинити в гарячій воді, додати відтиснутий желатин, розмішати.

Охолодити, періодично помішуючи. Додати ягоди малини, перемішати. 

В оригінальному рецепті спочатку йде малиновий шар, а тоді сирний, але я зробила все навпаки. Тому відкладаємо малинове желе і приступаємо до приготування сирної маси. 
Желатин заливаємо 100 г холодної води, розмішуємо і відкладаємо для набухання. 

Сир, цукор, вершки, малинове варення збиваємо блендером до однорідної маси.
Набухший желатин розчинити, нагрівши в мікрохвильовці чи на водяній бані. Трішки охолодити і поступово вилити в сирну масу, збити блендером. Верхню частину коржа поставити назад у форму, вилити зверху сирну масу. Можна поставити на низ кілька ягід малини.

Розрівняти, поставити до холодильника. Коли сирна маса застигне, виливаємо желе і накриваємо коржем.

Ставимо до холодильника до повного застигання на кілька годин, а ще краще на ніч. Прикрасити торт можна какао, цукровою пудрою чи шоколадною помадкою. Ось така вийшла красива смакота!


Мені здається, що цей тортик дуже гарно піддається експериментам. Тож сміливо можна заміняти малину на інші сезонні ягоди: полуницю, ожину, чорницю...
Торт і моя мамуся - гарний тандем:).

 Саме завдяки моїй мамусі я так люблю кулінарію, тому її світлина просто зобов'язана бути в цьому блозі:), адже вона моя натхненниця і вчитель!!!
 "Смачно", - такий вирок отримав цей торт від моєї мами.




Думаю, цей тортик можна трансформувати і в десерт. В цьому випадку все буде ще простіше, адже не треба пекти корж. Хоча варто зауважити, що корж тут дуже смачний і вдалий. Буду його використовувати і в інших тортах. Але повернемося до десерту. На дно склянки викласти кілька ложок крихти печива і по черзі залити сирну масу і малинове желе.    

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар